Цьогоріч пенсії зростуть на 13%, а на субсидії уряд виділить 50 мільярдів - Шмигаль

Цьогоріч пенсії зростуть на 13%, а на субсидії уряд виділить 50 мільярдів - Шмигаль

Укрінформ
Кабінет міністрів України у 2024 році на соціальні видатки спрямує 470 млрд грн. Пенсії зростуть на 13%, а на субсидії уряд виділить 50 млрд грн.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль заявив під час засідання уряду.

«За час повномасштабної війни ми провели вже дві індексації пенсійних виплат. У березні 2024 року проведемо ще одну. За попередніми розрахунками Міністерства соціальної політики, пенсії зростуть в середньому на 13%. Загалом соціальні видатки державного бюджету у 2024 році складуть 470 млрд грн. Це на 25 млрд грн більше, ніж минулого року», - повідомив Шмигаль.

Крім того, за його словами, на субсидії уряд виділяє 50 млрд грн, що на 12 млрд грн більше, ніж минулого року, а також збільшує програму підтримки малозабезпечених родин.

За словами Шмигаля, Кабінет міністрів майже удвічі збільшує видатки на соціальний захист осіб з інвалідністю, збільшує мінімальну зарплату та продовжує допомагати внутрішньо переміщеним особам.

Під час засідання уряду Прем’єр-міністр відзначив, що підтримка ветеранів залишається всебічною.

Читайте також: Жолнович запевнила, що у держави достатньо коштів для соцвиплат

«Цього року уряд збільшує фінансування відповідної програми удвічі. В бюджеті на підтримку наших ветеранів передбачено понад 14 млрд грн. Зокрема, пріоритетна для нас програма — це реабілітаційна та психологічна допомога ветеранам. Виділяємо на неї понад 2,5 млрд грн», - поінформував голова уряду.

Як повідомляв Укрінформ, у зв’язку із збільшенням розміру мінімальної заробітної плати з 1 січня розмір мінімального страхового внеску для нарахування пенсійних виплат становить 1 562 грн на місяць.

Фото: КМУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-