Чеський підліток хотів вступити до лав ЗСУ, його зупинили на кордоні

Чеський підліток хотів вступити до лав ЗСУ, його зупинили на кордоні

Укрінформ
Чеський школяр із паспортом вирушив в Україну воювати проти російських агресорів, але до місця не доїхав, оскільки був затриманий на польсько-українському кордоні.

Про це повідомляють Novinky, передає Укрінформ.

У четвер польський прикордонник затримав 15-річного хлопця з Острави, який поїхав воювати в Україну, причому це сталося, коли школяр уже перетнув кордон між Польщею та Україною, інформує ЗМІ.

Про інцидент повідомило управління прикордонної служби польської частини Сілезії.

У середу хлопець пішов з дому, але до школи не прийшов. Стурбовані батьки звернулися до поліції та надали їм опис свого сина.

«У середу ввечері надійшло повідомлення про зникнення неповнолітнього. Згодом ми з’ясували, що він має бути в Польщі, тому зв’язалися з колегою з нашого спільного чесько-польського місця роботи в Хотебузі», – сказала речниця поліції Острави Павла Їроушкова.

Польська поліція провела геолокацію телефону та виявила його в Польщі, у Перемишлі. «Підліток хотів потрапити в Україну, щоб підтримати ЗСУ в боротьбі з російським агресором», – повідомляє на сайті прикордонне відомство Польщі.

Читайте також: У школах Чехії поменшало українських учнів

Прикордонники додали, що завдяки швидкому втручанню офіцерів Сілезької прикордонної служби та відмінній міжнародній співпраці 15-річного чеха негайно переправили на територію Польщі, наразі він повертається додому.

Спільна поліцейська дільниця в Хотебузі працює з початку 2008 року.

Як повідомлялося, у російському місті Челябінськ заарештували 16-річного жителя Дагестану, якого обвинувачують у спробі підпалу військового літака Су-34 на аеродромі "Шагол".

Фото: Shutterstock

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-