Уряд Шотландії відмовляється від оплати житла для біженців з України

Уряд Шотландії відмовляється від оплати житла для біженців з України

Укрінформ
Уряд Шотландії відмовляється виділити 10 мільйонів фунтів стерлінгів на короткострокове житло для біженців з України.

Про це повідомляє Daily record, передає Укрінформ.

Видання посилається на лист, який у жовтні 2023 року надіслали уряду керівники місцевої влади країни. Вони вимагали відшкодування витрат на схему "суперспонсора", яка запрацювала в березні 2022 року. Ця схема дозволила українським біженцям отримати дозвіл на в'їзд і тимчасове житло.

Влада Шотландії повідомила, що тільки за цією схемою до країни прибули 17 463 особи, багато з них були розміщені в готелях і на круїзних лайнерах. Уряд минулого року виділив 10 млн фунтів стерлінгів на покриття "додаткових" витрат, пов'язаних із короткостроковим проживанням біженців.

Цього року фінансування не може тривати через проблеми з бюджетом.

Секретар Кабінету міністрів соціальної справедливості Ширлі-Енн Сомервілль заявила, що бюджет уряду залишається "надзвичайно складним" і потрібно ухвалювати "важкі рішення".

"З цієї причини, на жаль, я не можу погодити продовження фінансування "прийнятних витрат" у 2023-2024 роках", - сказала вона.

Читайте також: У Польщі горів готель, де проживали біженці з України

Місцева влада попередила, що якщо не отримає від уряду фінансування і покриватиме витрати з власних бюджетів, то це означатиме скорочення інших послуг. Зокрема цього року вони можуть припинити підтримувати готелі, в яких живуть біженці.

За словами Менді Уотт, заступника голови Единбурзької ради, яка допомагає розмістити біженців, в Единбурзі вже стикаються з гострою нестачею житла.

Як повідомляв Укрінформ, уряд Ірландії планує здійснити заходи, щоб зобов'язати українських біженців платити за житло.

Зокрема уряд уже ухвалив рішення скоротити соціальні виплати українським біженцям, які прибуватимуть у країну і проживатимуть у наданому державою житлі, - із 220 євро на тиждень до 38,80 євро.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-