Російська пропаганда поширює фейк про «американське громадянство» дітей Умєрова - Лещенко

Російська пропаганда поширює фейк про «американське громадянство» дітей Умєрова - Лещенко

Відео
Укрінформ
Російські пропагандисти активно поширювали фейк про начебто американське громадянство дітей міністра оборони Рустема Умєрова. Насправді всі троє дітей мають українське громадянство та отримали його в посольстві України в США.

Як повідомляє Укрінформ, про це розповів на брифінгу радник керівника Офісу Президента Сергій Лещенко, розвінчуючи фейки російської пропаганди.

«Спростовується фейк, який поширювали російські пропагандисти з посиланням на свої пропагандистські філіали на території України про те, що начебто діти міністра оборони Умєрова мають американське громадянство. Зокрема, безліч російських пабліків і навіть інтернет-видань поширили неправдиву інформацію про те, що міністр оборони Умєров вказав в декларації своїх дітей, як громадян США. Насправді роз’яснення міністра оборони Умєрова дуже просте: його діти – громадяни України. Це син віком 10 років і доньки 8 та 2 років. Тобто всі його діти є громадянами України», - наголосив Лещенко.

Він пояснив, що діти отримали паспорти громадян України на території США, в посольстві України у Вашингтоні, і саме тому в декларації, на яку посилаються російські пропагандисти, було вказано місце видачі документів – США.

Читайте також: Міноборони спростовує інформацію щодо дітей Умєрова, які нібито є громадянами США

Лещенко також повідомив, що родина Умєрова була вимушена виїхати за кордон через замахи та погрози на свою адресу внаслідок систематичної діяльності Рустема Умєрова щодо деокупації Криму.

Як повідомлялось, низка ЗМІ та телеграм-каналів повідомила, що діти міністра оборони Умєрова нібито мають громадянство США. Журналісти посилались на декларації очільника Міноборони за 2022-й та попередні роки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-