Міноборони спростовує інформацію щодо дітей Умєрова, які нібито є громадянами США

Міноборони спростовує інформацію щодо дітей Умєрова, які нібито є громадянами США

Укрінформ
Інформація, яка поширюється у ЗМІ про те, що члени родини міністра оборони України Рустема Умєрова нібито є громадянами США, не відповідає дійсності.

Про це повідомляє пресслужба відомства у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Діти міністра (син – віком 10 років, доньки – 8 і 2 роки) — є виключно громадянами України. Громадянства інших країн у членів родини Умєрова — немає», - заявляють у пресслужбі Міноборони.

Читайте також: Умєров хоче мобілізувати українських чоловіків, які перебувають за кордоном

Українські паспорти, які їм було видано після закінчення терміну дії попередніх, вони отримали у посольстві України в США. Саме тому в декларації, на яку посилаються ЗМІ, і було вказано місце видачі документів — США.

У 2016 році родина міністра оборони України була вимушена виїхати за кордон через замахи та погрози внаслідок систематичної діяльності Умєрова щодо деокупації тимчасово окупованого Криму.

Читайте також: Умєров презентував нову агенцію із тилового забезпечення ЗСУ

З 2014 року Умєров як делегат Курултаю кримськотатарського народу разом із лідером кримськотатарського народу Мустафою Джемілєвим та представниками Меджлісу виступав на всіх міжнародних майданчиках щодо порушень прав людей в тимчасово окупованому Криму, був залучений в процес звільнення політвʼязнів Криму.

Як повідомлялось, низка українських ЗМІ та телеграм-каналів повідомила, що діти міністра оборони Умєрова нібито мають громадянство США. Журналісти посилались на декларації очільника Міноборони за 2022-й та попередні роки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-