Україна готова ділитися з партнерами найкращими практиками для запобігання корупції - голова НАЗК

Україна готова ділитися з партнерами найкращими практиками для запобігання корупції - голова НАЗК

Укрінформ
Українська делегація на чолі з головою НАЗК Олександром Новіковим прибула до США на 10-ту сесію Конференції держав - учасниць Конвенції ООН проти корупції.

Про це НАЗК повідомляє в Телеграмі, передає Укрінформ.

«Мета цього візиту — продемонструвати світу лідерство України у впровадженні цифрових інструментів запобігання корупції, а найголовніше — нашу готовність ділитися найкращими практиками з партнерами. Від довіри партнерів залежить наша підтримка, саме тому Україна готова гарантувати прозорість та підзвітність усіх процесів пов’язаних з використанням допомоги та повоєнною відбудовою завдяки розбудові системи доброчесності та цифровізації», - заявив голова НАЗК Олександр Новіков.

Як зазначив заступник голови делегації, міністр юстиції Денис Малюська, затверджена Кабміном Державна антикорупційна програма на 2021–2025 роки демонструє, що питання боротьби з корупцією залишається однією з основних вимог суспільства та пріоритетом уряду.

За словами голови Комітету Верховної Ради з питань антикорупційної політики Анастасії Радіної, парламент продовжує приймати всі необхідні закони для посилення антикорупційної політики. «Розширення штату Національного антикорупційного бюро України, посилення незалежності Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, збільшення повноважень НАЗК. Це демонструє неухильну законодавчу підтримку антикорупційних органів та їх діяльності з боку Верховної Ради», — підкреслила Радіна.

Читайте також: Україна на конференції ООН представить цифрові інструменти із запобігання корупції

Директор НАБУ Семен Кривонос додав, що збільшення штату Бюро має значно посилити його інституційну спроможність органу. Це вплине як на результати роботи НАБУ, так і на рівень довіри суспільства.

Своєю чергою голова Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА) Олена Дума наголосила, що АРМА залишається невід’ємною складовою антикорупційної інфраструктури України, що схвалюють і міжнародні партнери.

«Ми вже демонструємо як на національному рівні, так і на міжнародній арені спільне бачення усіх антикорупційних органів щодо боротьби з корупцією та розробляємо нові механізми цивільної конфіскації активів», - сказала вона. Дума додала, що АРМА підтримує політику доброчесності та прозорості, що підтверджується відкриттям публічного доступу до Єдиного державного реєстру арештованих активів, схвалення нових порядків відбору управителів та реалізації арештованих активів за прозорими правилами, в тому числі за кордоном. Саме такий підхід є складовою боротьби не лише з корупцією, а й посиленням обороноздатності держави, наближенням перемоги та відновлення України.

Читайте також: АРМА підключили до Єдиного порталу повідомлень викривачів

Заступник голови НАЗК Ярослав Любченко підкреслив важливість розбудови політики доброчесності не тільки на державному рівні, а й у приватному секторі. З цією метою члени української делегації вже почали демонструвати представникам інших країн розроблений НАЗК Посібник керівника з розбудови доброчесної організації, який допоможе будь-якій організації у світі трансформувати свою систему управління в ефективну та доброчесну.

Нагадаємо, Конференція держав-учасниць Конвенції ООН проти корупції - головна подія для всіх представників антикорупційної сфери 193 країн-учасниць цієї організації. Вона проходить раз на два роки. Учасниками конференції є керівники антикорупційних відомств, міністри, провідні науковці, які досліджують антикорупційну тематику, представники міжнародних та громадських організацій зі всього світу.

Цьогоріч конференція відбувається 11-15 грудня в американському місті Атланта. 

Фото: НАЗК, Телеграм

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-