Росіяни вважають законним викрадення українських дітей - дослідниця

Росіяни вважають законним викрадення українських дітей - дослідниця

Укрінформ
В очах росіян викрадення українських дітей Російською Федерацією є законним.

Про це заявила представниця Лабораторії гуманітарних досліджень Єльської школи громадського здоров'я (Yale HRL) Кейтлін Говарт на брифінгу, який відбувся в Медіацентрі Україна-Укрінформ.

“Вони вбачають все, що вони роблять, законним в очах своїх людей. Нам треба вступати в цю діяльність на публічному рівні, адже коли вони це роблять, вони посилають своєму суспільстві сигнали, що це нормально. Ми маємо посилати сигнали, що це неправильно, адже коли ви щось робите з дитиною у таємний спосіб, це вже ненормально”, – сказала дослідниця.

Вона також поінформувала, що Лабораторії вдалося зафіксували 2 444 випадків вивезення українських дітей у Білорусь та викрадення з окупованих територій. Дослідники певні, що таких дітей насправді набагато більше, ніж вони відслідкували, і вони збирають дані для звітності і правосуддя, а також щоб повернути їх до України.

Читайте також: Офіційно підтверджена депортація понад 19,5 тисячі українських дітей - Лубінець

Як повідомляв Укрінформ, уповноважена Президента України з прав дитини та дитячої реабілітації Дар’я Герасимчук наголосила, що росіяни мають абсолютно чітку та сплановану геноцидну політику щодо українських дітей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-