ТЦК зможуть перевіряти документи та фіксувати видачу повісток на відео - депутат

ТЦК зможуть перевіряти документи та фіксувати видачу повісток на відео - депутат

Укрінформ
Наразі працівники ТЦК не мають права зупиняти людей, перевіряти в них документи та вручати повістки, але незабаром ситуація може змінитись.

Про це в ефірі Радіо NV розповів Секретар комітету Верховної Ради з питань нацбезпеки, оборони та розвідки Роман Костенко, передає Укрінформ.

«Зараз багато питань з боку ТЦК і з боку тих громадян, кого вони намагаються мобілізувати. По факту ТЦК не має жодних прав зупинити людину, вручити їй повістку, витребувати в неї документи. Поліція іноді відсторонюється від цього, щоб не стати якимось центром скандалу, щоб людину не притягати. І можна зрозуміти і поліцейських, і ТЦК, в яких стоять плани; і людей, яких незаконно намагаються притягнути. Але у яких є відповідальність, відповідно до Конституції, — захищати країну», — заявив Костенко.

Читайте також: Військові заштовхали цивільного в авто - у Львівському ТЦК проводять перевірку

Він заявив, що законопроєкт, який розроблять до кінця року за участі Міноборони й Генштабу, розширить права ТЦК.

«Вони зможуть також вести і аудіо, і відеозаписи. Вони зможуть перевіряти приписні і документи, наскільки я пам’ятаю», — сказав він.

Читайте також: ДБР розслідує вручення із застосуванням сили повістки в Одесі

Нагадаємо: 23 листопада голова фракції Слуга народу Давид Арахамія заявив, що Верховна Рада може до нового року ухвалити об'ємний законопроєкт, який регулює окремі питання мобілізації та демобілізації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-