У Раді готують комплексний документ щодо мобілізації та демобілізації - Арахамія

У Раді готують комплексний документ щодо мобілізації та демобілізації - Арахамія

Укрінформ
До кінця року у Верховній Раді за участі Міністерства оборони і Генерального штабу Збройних сил України планується розробити комплексний документ щодо процедури мобілізації та демобілізації.

Як передає Укрінформ, про це в Телеграміповідомив голова фракції "Слуга народу", голова підкомітету з питань нагляду за діяльністю державних органів спеціального призначення з правоохоронними функціями, правоохоронних органів, правоохоронних органів спеціального призначення та розвідувальних органів Комітету ВР з питань національної безпеки, оборони та розвідки Давид Арахамія.

За його словами, останнім часом з'являється багато інформації щодо удосконалення процедури мобілізації й демобілізації.

"Десь це просто чиїсь ідеї, без консультацій з військовими. Десь – нотатки з обговорень, які постійно проходять у Комітеті з питань нацбезпеки", - зазначив Арахамія.

Він підкреслив: "Щоб зупинити цей шквал, змушений трохи привідкрити завісу над тим, про що ми дискутуємо на комітеті".

Як повідомив Арахамія: "Зараз ми намагаємося розробити комплексний документ, який би стосувався таких питань: Що робити з людьми, які вже 2 роки воюють без ротації? Чому не можуть демобілізуватися інваліди 1 і 2 груп? Бійці, які пройшли полон, зараз не мають можливості демобілізуватися. Є військові з онкологічними захворюваннями, які дуже обмежено можуть виконувати завдання, і питання з ними треба юридично вирішити".

Також, зауважив депутат, необхідно врегулювати питання з призовним віком.

До кінця року за участі Міноборони і Генштабу ЗСУ планується розробити комплексний документ, який має дати відповіді на всі ці питання, зазначив він.

Читайте також: Рекрутинг до ЗСУ: Міноборони та Work.ua домовилися про співпрацю

"Коли щодо нього буде консенсус – він буде винесений у зал", - додав Арахамія.

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство оборони на основі Концепції військової кадрової політики розробить "дорожню карту" щодо системи роботи з особовим складом ЗСУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-