Українці найбільше довіряють ЗСУ, Президенту, рятувальникам та СБУ

Українці найбільше довіряють ЗСУ, Президенту, рятувальникам та СБУ

Опитування
Укрінформ
Нове опитування Центру Разумкова зафіксувало підтримку громадянами України Президента, Збройних сил, СБУ, прикордонників та рятувальників.

Соціологічне опитування проводилося Центром з 21 по 27 вересня 2023 року, передає Укрінформ.

Так, за даними дослідження, Президенту Володимиру Зеленському довіряють 75% українців. Він очолює рейтинг довіри до персоналій.

Також серед лідерів довіри до конкретних осіб є очільник Миколаївської ОВА Віталій Кім (64%), волонтер Сергій Притула (51%), голова СБУ Василь Малюк (34%) та інші.

Довіра до Збройних Сил України становить 93%. Також серед лідерів з переліку державних інституцій - ДСНС (83%), прикордонна служба (76,5%) та Служба безпеки України (66%).

СБУ користується найбільшим рівнем довіри серед правоохоронних органів. Наступною йде Національна поліція із показником 57% українців.

Довіра до інших правоохоронних та антикорупційних органів значно менша: НАБУ – 29%, САП – 28%, НАЗК – 27%.

Опитування проводилося соціологічною службою Центру Разумкова з 21 по 27 вересня 2023 року в рамках Програми сприяння громадській̆ активності «Долучайся!», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та здійснюється Pact в Україні. Зміст опитування є винятковою відповідальністю Pact та його партнерів і не обов’язково відображає погляди Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) або уряду США.

Читайте також: Понад 70% українців довіряють рішенням присяжних

Опитування методом face-to-face проводилося у Вінницькій, Волинській, Дніпропетровській, Житомирській, Закарпатській, Запорізькій, Івано-Франківській, Київській, Кіровоградській, Львівській, Миколаївській, Одеській, Полтавській, Рівненській, Сумській, Тернопільській, Харківській, Херсонській, Хмельницькій, Черкаській, Чернігівській, Чернівецькій областях та місті Києві (у Запорізькій, Миколаївській, Харківській, Херсонській областях — лише на тих територіях, що контролюються урядом України та на яких не ведуться бойові дії).

Опитано 2016 респондентів віком від 18 років. Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,3%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-