Єврокомісія запропонувала продовжити тимчасовий захист для українців до березня 2025 року

Єврокомісія запропонувала продовжити тимчасовий захист для українців до березня 2025 року

Укрінформ
Європейська комісія запропонувала продовжити тимчасовий захист для українців, які рятувалися в ЄС від російської агресії, до 3 березня 2025 року.

Про це йдеться у пресрелізі ЄК, передає Укрінформ.

«Сьогодні Європейська комісія пропонує продовжити тимчасовий захист для людей, які тікають від агресії Росії проти України, з 4 березня 2024 року до 3 березня 2025 року. Це забезпечить певність і підтримку для понад 4 мільйонів осіб, які користуються захистом у всьому ЄС», - йдеться у заяві.

Директива ЄС про тимчасовий захист, яка була активована, щоб прийняти мільйони біженців з України, від початку була розрахована на дію до березня 2024 року.

Комісія вважає, що причини для тимчасового захисту залишаються, і тому тимчасовий захист слід продовжити як необхідну відповідь на поточну нестабільну ситуацію, яка ще не сприяє безпечному та тривалому поверненню тих, хто користується тимчасовим захистом у ЄС.

Далі цю пропозицію комісії має затвердити Рада ЄС.

Читайте також: Більшість українців, які виїхали за кордон через війну, стануть діаспорою - психолог

Як повідомлялося, з початку російського вторгнення ЄС надає Україні політичну, економічну, фінансову, військову та гуманітарну допомогу. Директива тимчасового захисту ЄС, що активована в інтересах громадян України, надає їм право на легальне перебування на території ЄС, на отримання базового пакета соціальних послуг та на працевлаштування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-