Голодомор визнали геноцидом 28 держав, ще в чотирьох є рішення палат парламенту

Голодомор визнали геноцидом 28 держав, ще в чотирьох є рішення палат парламенту

Укрінформ
Уже 28 держав визнали Голодомор геноцидом українського народу на державному рівні, ще в чотирьох країнах ухвалені рішення однією з палат парламенту.

Про це сказав Президент Володимир Зеленський у вечірньому відеозверненні, передає Укрінформ.

"Українська дипломатія має дуже чіткий, вагомий доробок. В усіх сферах. Не забуваємо й про сферу національної пам’яті, нашої історії. Цьогоріч – 90-ті роковини Голодомору, і ми постійно активні в комунікації з партнерами заради визнання історичної правди – заради визнання Голодомору геноцидом українського народу. Вже 28 держав визнали Голодомор геноцидом – і це на державному рівні. Ще в чотирьох державах є рішення однієї з палат національних парламентів", - сказав Зеленський.

Читайте також: Кондратюк та глава МЗС Хорватії вшанували пам'ять жертв Голодомору

Він зауважив, що лише протягом повномасштабної війни ухвалено 17 рішень щодо визнання Голодомору.

"Дуже високий темп. І всім українським дипломатам варто зберігати саме такий темп – бути саме такими активними в інтересах України", - зазначив Президент.

Читайте також: На Сумщині зі зруйнованого ракетою будинку винесли історичні гравюри про Голодомор

За його словами, українські посли щодня мають доводити конкретними результатами для України, що наша дипломатія може й буде глобальним лідером.

Як повідомляв Укрінформ, понад 10 країн на найвищому рівні з минулого року визнали, що у 1932–1933 роках проти української нації було вчинено геноцид. Серед них такі потужні політичні гравці, як Німеччина, Франція, Велика Британія. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-