Кондратюк та глава МЗС Хорватії вшанували пам'ять жертв Голодомору

Кондратюк та глава МЗС Хорватії вшанували пам'ять жертв Голодомору

Фото
Укрінформ
Заступниця Голови ВР Олена Кондратюк та міністр закордонних і європейських справ Хорватії Гордан Гирлич-Радман вшанували пам'ять жертв Голодомору 1932-1933 років.

Про це віцеспікерка українського парламенту повідомила у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«З міністром закордонних і європейських справ Хорватії Горданом Гирличем-Радманом вшанували пам'ять жертв Голодомору 1932-1933 років», - поінформувала Кондратюк.

Вона висловила слова вдячності уряду та парламенту Хорватії, які нещодавно офіційно визнали Голодомор - геноцидом українського народу.

Кондратюк нагадала, що рішення Сабору було ухвалене 28 червня 2023 року в День Конституції України, що, за її словами, свідчить про глибоке розуміння дружньою Хорватією важливості відновлення історичної справедливості для українського народу.

Читайте також: Президент: Визнання світом історичної правди про Голодомор стає дедалі впевненішим

«Сьогодні своєю агресією в Україні Росія також вчиняє геноцид, фактично тими самими методами. Вони прагнуть знищити український народ, нашу мову, віру та культуру. Вони знищують запаси зерна та атакують наші аграрні господарства, намагаючись спровокувати глобальну продовольчу кризу і голод», - заявила заступниця Голови ВР.

Вона зауважила, що геноцид 1932-33 років залишився без реальної відповіді міжнародної спільноти, а дехто навіть піддавав сумнівам штучний голод в Україні, влаштований комуністами, й допомагав приховувати правду.

Читайте також: Палата представників Нідерландів визнала Голодомор геноцидом

«Світ не має жодного права повторити свої помилки цього разу. Невідворотність покарання РФ за новітній геноцид українського народу - моральний, правовий і людський обов'язок міжнародної спільноти», резюмувала Кондратюк.

Як повідомляв Укрінформ, міністр закордонних справ Хорватії Гордан Гирлич-Радман у понеділок, 31 липня, прибув в Україну з візитом, який розпочав з відвідання Гостомеля на Київщині.

Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук під час зустрічі з Гирличем-Радманом наголосив на необхідності збільшення військової допомоги.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-