Уряд готує законопроєкт про закріплення англійської як мови міжнародного спілкування

Уряд готує законопроєкт про закріплення англійської як мови міжнародного спілкування

Укрінформ
В уряді готують проєкт закону, який закріпить англійську як мову міжнародного спілкування, також напрацьовують рішення, які зроблять вивчення англійської доступнішою для всіх охочих.

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі повідомляє Прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

"Україна відкрита для світу. Паралельно з інтеграцією України в ЄС посилюємо співпрацю з міжнародною спільнотою. Разом із цим зростає потреба в людях зі знанням англійської мови. Її вивчення має стати більш доступним для українців", - йдеться у повідомленні.

Шмигаль зазначив, що провів нараду з цього питання за участю Мінцифри та Мінкульту.

"Готуємо проєкт закону, який, зокрема, закріпить англійську як мову міжнародного спілкування. Водночас напрацьовуються рішення, які зроблять вивчення англійської доступнішою для всіх охочих", - підкреслив Прем’єр.

Читайте також: На конференції в Ризі оприлюднили ініціативу з підвищення статусу української мови в ЄС

Він додав, що після перемоги розпочнеться масштабний проєкт відновлення України. "Очікуємо прихід низки іноземних компаній та інвесторів, які розвиватимуть тут свій бізнес і створюватимуть робочі місця. Англійська мова відкриває широкий доступ до знань, ринку праці, інформаційних та культурних продуктів, вищої заробітної плати. Ці переваги мають отримати й українці, що допоможе затвердженню України як регіонального лідера", - відзначив Шмигаль..

Як повідомляв Укрінформ, майже 90% українців вважають англійську обов’язковою для вивчення.

Фото: Денис Шмигаль, Телеграм

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-