МЗС закликає українців утриматися від поїздок до Судану через нестабільну ситуацію

МЗС закликає українців утриматися від поїздок до Судану через нестабільну ситуацію

Укрінформ
Міністерство закордонних справ рекомендує громадянам України утриматися від поїздок до Судану через загострення безпекової ситуації в столиці країни Хартумі.

Про це йдеться у заяві на сайті МЗС України, передає Укрінформ. 

«У зв‘язку із загостренням безпекової ситуації в столиці Республіки Судан місті Хартум рекомендуємо громадянам України наразі утриматися від поїздок до цієї країни, а тим, хто там перебуває — уникати відвідання районів біля аеропортів, військових баз та урядового кварталу, залишатися в місцях свого проживання», - йдеться у заяві. 

У МЗС рекомендують українцям у Судані також повідомити свої дані посольству України в Єгипті: +20 100 00 396 48 або на емейл: emb_eg@mfa.gov.ua, або почесному консульству України в Хартумі: +249 91 230 2520.

Читайте також: Ордер для путіна: Що важливо знати про МКС і до чого тут експрезидент Судану

Для отримання допомоги у разі загрози життю або здоров‘ю, виникнення інших обставин, що вимагають негайного консульського реагування, українцям слід звертатися за вищевказаними контактами або на «гарячу лінію» МЗС України: +380442381588 або на емейл: cons_or@mfa.gov.ua.

Як повідомляв Укрінформ, у столиці Судану Хартумі в суботу було чути стрілянину та вибухи після кількох днів напруженості між армією країни та іншою силовою структурою, Силами швидкого реагування (RSF).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-