МОЗ закликає Раду ухвалити законопроєкт щодо медичного канабісу

МОЗ закликає Раду ухвалити законопроєкт щодо медичного канабісу

Укрінформ
Міністерство охорони здоров’я закликає Верховну Раду ухвалити законопроєкт Президента Володимира Зеленського, що надає доступ хворим до медичного канабісу у країні та регулює його обіг.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство охорони здоров'я у Фейсбуці.

"Легалізація канабісу в медичних цілях – це перш за все медичне питання, а не політичне! На кону – вирішення питання зменшення болю для важкохворих. Застосування лікарських засобів, що містять у своєму складі канабіс, дозволено у багатьох європейських країнах. Закликаємо народних депутатів України підтримати цей законопроєкт", – прокоментував звернення заступник міністра охорони здоров'я з євроінтеграції Олександр Комаріда.

Як зазначається у повідомленні, на підставі клінічних досліджень вже акумульовано достатньо статистичної інформації, яка підтверджує, що коноплі є ефективними при лікуванні понад 50 патологічних станів.

"Українські пацієнти потребують таких препаратів!" – наголосили у МОЗ.

Читайте також: Радуцький сказав, скільки можуть коштувати ліки з медичного канабісу

Як повідомляв Укрінформ, народні депутати від різних фракцій і груп зареєстрували у парламенті законопроєкт №5596 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо регулювання обігу конопель у медичних цілях, науковій та науково-технічній діяльності". Мета документа – легалізувати медичний канабіс.

Президент Володимир Зеленський ініціював позачергове засідання парламенту на 13 липня. У порядку денному – п'ять законопроєктів, серед яких, зокрема №5596.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-