Ткаченко закликав протистояти поширенню антиукраїнських наративів

Ткаченко закликав протистояти поширенню антиукраїнських наративів

Фото
Укрінформ
Протистояти поширенню антиукраїнських наративів всіма можливими способами закликав Міністр культури та інформації Олександр Ткаченко.

Як передає Укрінформ, про це він написав на своїй сторінці у Фейсбуці.

16 квітня Олександр Ткаченко з іноземними журналістами відвідали Луганщину в рамках престуру в район проведення Операції Об’єднаних сил.

"Останній раз був на Сході України три роки тому. Робота МКІП та моя – протидія інформаційним загрозам з боку РФ, що працюють по Україні надактивно вже понад 7 років, і регулярно зо дня нашої Незалежності. Саме тому за підтримки Міноборони ми організували поїздку на Схід для іноземних ЗМІ. Наголосити на тому, хто ж стріляє", - написав Ткаченко.

За словами міністра, те що він побачив разом з іноземними журналістами наживо, і заспокоїло, і вразило.

"Особливо те, що відбувається на двох фронтах одночасно: реальному та інформаційному. У Авдіївці ми також планували наблизитись до першої лінії фронту, але через ранкові обстріли дозвіл для знімання було екстрено відкликано. Обстріли. Ті самі, з боку північного сусіда. По лінії розмежування помітно, що сили РФ підсилюються, а снайперські атаки стають все більш частими", - зауважив Ткаченко.

Читайте також: Ткаченко назвав месиджі, які щодня мають казати вголос всі українські політики в усіх ЗМІ

На його думку, РФ продовжує шляхи дестабілізації. Провокації проводяться систематично. Наразі загроза з боку збройних сил РФ зростає, що активізує поле для інформаційних атак.

"Впевнений, їхній розмах стане більшим. Зокрема, таргетованим не лише на внутрішню аудиторію, а і на українців. Їхня мета – провокація та ескалація ситуації. Один з прикладів, як це працює – фейки про те, що Україна готується до наступу. Їх транслюють «канали» на окупованих територіях, породжуючи у людей паніку та страх. На місці ми переконались, що українські воїни готові стримати атаку, налаштовані рішуче, але мова не йде про наступ першими", - наголосив Ткаченко.

Він пригадав, що свого часу одним з головних завдань росіян було захопити інформаційну інфраструктуру Донецької та Луганської області. Саме на ці об’єкти були направлені основні сили ворога ще до початку окупації.

"Були захоплені ОГТРК, ТРК «Донбас», витравлені власкори національних українських каналів. Тепер вся ця техніка, якою керують росіяни та зрадники України працюють на Кремль. І, на жаль, успішно. Бо тепер ворог з окупованих територій викривляє інформацію не лише для жителів ОРДЛО, а й для тих, хто живе поруч. Антенами. Аналоговими або супутниковими, або в інтернет-просторі. Їхнє завдання – захопити українське мовлення. Вони хочуть – розділити нас, посварити та налаштувати один проти одного", - написав міністр.

Читайте також: Культура, туризм та боротьба з фейками: Ткаченко розповів, на чому сфокусується МКІП

На його думку, ми маємо протистояти поширенню антиукраїнських наративів всіма можливими способами. Жителі окупованих територій повинні знати, що відбувається в нашій країні від українських ЗМІ, а не з джерел-маріонеток.

"Впевнений, іноземні журналісти, що на власні очі побачили та почули це на українській передовій, донесуть це до своїх глядачів чи читачів. Бо і вони прекрасно знають, як працює російська пропаганда в їхньому інформаційному просторі. Лише об’єднавшися, ми переможемо", - наголосив Ткаченко.

Як повідомляв Укрінформ, 16 квітня під час престуру для іноземних журналістів в район проведення ООС міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко ознайомив представників провідних світових медіа з роботою КПВВ «Щастя». Також журналісти побували у 59-му військовому мобільному госпіталі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-