Культура, туризм та боротьба з фейками: Ткаченко розповів, на чому сфокусується МКІП

Культура, туризм та боротьба з фейками: Ткаченко розповів, на чому сфокусується МКІП

Укрінформ
Серед ключових завдань уряду на 2021 рік - розвиток сфери культури, креативних індустрій, туризму та інформаційної політики.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міністерства культури та інформаційної політики.

«2021 рік залишається періодом викликів та часткової непередбачуваності, але це не привід відкладати стратегічне планування і реалізацію проектів. Команда міністерства прагне підняти вагу культури і креативних індустрій у суспільстві до того рівня, коли її авторитет і впливовість на держатворення не викликатиме сумніву. Наш план дій сфокусований саме на цьому, що у свою чергу допоможе боротись за збереження культурно-історичної спадщини, визнання економічного потенціалу креативних індустрій, розвиток туризму та захист інформаційного простору України від фейків, атак та вкидів гібридної війни», - прокоментував міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко.

Читайте також: Програми МКІП дозволили креативній індустрії вистояти під час коронакризи - Ткаченко

За його словами, все це стане внеском у успішне майбутнє держави.

Як зазначається, МКІП у 2021 році планує здійснити кроки у п’яти головних напрямах, серед яких інформаційна політика та безпека; якісні культурні послуги та консолідація українського суспільства; культурна спадщина, культурні цінності та національна пам’ять; мистецтво, креативні індустрії; туризм.

Зокрема, планується створити онлайн-музей російської дезінформації та маніпуляції, запустити онлайн-платформу з вивчення кримськотатарської мови, створити Українську цифровубібліотеку, завершити облаштування меморіального музею пам’яті жертв трагедії Бабиного Яру, удосконалити механізм фінансування проєктів Українським культурним фондом, створити і впровадити офіційний багатомовний портал про туристичні дестинації, об’єкти культурної спадщини України тощо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-