У містах-мільйонниках можуть відкрити вакцинальні центри

У містах-мільйонниках можуть відкрити вакцинальні центри

Укрінформ
Міністерство охорони здоров’я розглядає можливість відкриття у містах-мільйонниках вакцинальних центрів за умови поставок достатньої кількості вакцин.

Як передає Укрінформ, про це на зустрічі з журналістами сказав головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко.

"У нас є мобільні бригади, пункти щеплень, а також ми хочемо зробити як мінімум у містах-мільйонниках вакцинальні центри. Київ, Львів, Харків, Запоріжжя, Одеса - це 100% вони там себе можуть виправдати, але тільки тоді, коли буде достатня кількість вакцини", - підкреслив Ляшко.

Читайте також: В Україні збільшили кількість пунктів COVID-щеплень

Він додав, що передбачається, що на вихідних в таких вакцинальних центрах будуть працювати мобільні бригади, за один день в такому центрі можуть вакцинувати до 10 тисяч осіб. Такі вакцинальні центри, за його словами, можуть функціонувати на базі виставкових центрів, центрів з великою площею.

Ляшко нагадав, що згідно з рішенням РНБО, яке ввів в дію своїм указом Президент, до кінця 2021 року має бути провакциновано 70% дорослого населення України, або 24 млн осіб старше 18 років.

Він додав, що МОЗ розглядає два сценарії проведення щеплень - оптимістичний, при якому за місяць може бути проведено до 10 млн щеплень на усіх платформах, і песимістичний, при якому відбуватиметься до 4,5 млн щеплень від COVID-19 на місяць. В середньому, за словами Ляшка, має проводитися 6-7 млн щеплень на місяць.

Читайте також: Кого щепитимуть вакциною CoronaVac - МОЗ визначило чотири категорії

Як повідомляв Укрінформ, вакцинація від COVID-19 розпочалася в Україні 24 лютого. Першою в Україну доставили партію вакцини Covishield (500 тис. доз), яка розроблена Оксфордським університетом та компанією AstraZeneca.

У березні було доставлено і 215 тис. доз вакцини CoronaVac від китайської компанії Sinovac Biotech.

Крім того, МОЗ очікує ближчим часом поставки вакцини в рамках глобальної ініціативи COVAX.

Читайте також: Ляшко розповів про запис на COVID-вакцинацію колективів від 100 осіб

Також Україна уклала договір з американською корпорацією Pfizer на постачання десяти мільйонів доз вакцини проти коронавірусу. Постачання відбуватиметься протягом року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-