В Україні збільшили кількість пунктів COVID-щеплень

В Україні збільшили кількість пунктів COVID-щеплень

Укрінформ
Кількість пунктів щеплень від коронавірусу збільшено до 1201.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Центр громадського здоров'я

"Станом на 29 березня 2021 року в закладах охорони здоров’я України підготовлено до роботи 1201 пункт щеплення для імунопрофілактики проти COVID-19. Усі вони обладнані відповідно до вимог інфекційного контролю. Для роботи в них було навчено 1407 лікарів та 1446 медичних сестер", - йдеться у повідомленні.

У Центрі здоров'я нагадали, що зараз в пунктах щеплення вакцинують працівників мережі первинної медичної допомоги, зокрема сімейних лікарів. Також розпочалася вакцинація людей віком від 80 років.

Читайте також: Вакцинація проти COVID-19 другою дозою почнеться в Україні з кінця травня

Як повідомлялося, що з 22 березня в Україні в рамках другого етапу вакцинальної кампанії розпочали роботу 565 пунктів щеплень, в яких здійснюється вакцинація медичних працівників та іншого персоналу закладів охорони здоров’я, літніх людей віком від 80 років і працівників соціальної сфери. Вакцинація здійснюється в пунктах щеплення та мобільними бригадами з імунізації.

Попередньо Міністерство охорони здоров’я України рекомендувало мобільним бригадам з імунізації залучати до вакцинації проти COVID-19 організовані колективи з другого етапу, зокрема всі заклади охорони здоров’я (державні та приватні, у тому числі й аптечні).

Читайте також: В Україні провели майже 200 тисяч COVID-щеплень

Наприкінці лютого в Україну надійшло 500 тис. доз вакцини Covishield/AstraZeneca виробництва індійського Інституту сироватки крові, закуплені за державний кошт. Дозвіл на її використання дали Всесвітня організація охорони здоров’я, Велика Британія, Європейський Союз, Індія та Канада.

25 березня 2021 року в Україну прибули перші 215 тис. доз вакцини від COVID-19 CoronaVac виробництва китайської компанії Sinovac Biotech. Зараз вакцина проходить десятиденний лабораторний контроль.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-