Медична система готова госпіталізувати до семи тисяч пацієнтів на добу - Ляшко

Медична система готова госпіталізувати до семи тисяч пацієнтів на добу - Ляшко

Укрінформ
Медична система готова госпіталізувати в середньому до 6,5 -7 тисяч пацієнтів на добу.

Як передає Укрінформ, про це на зустрічі з журналістами сказав головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко.

“Найбільша кількість госпіталізованих у нас була 6 квітня - 5 587 госпіталізованих у лікарні. І ми розрахували та говоримо про те, що Україна готова госпіталізувати ще в середньому 6,5-7 тис. на добу, це система охорони здоров'я буде йти по краю леза. Як довго вона буде йти — це питання, бо все буде залежати від тривалості госпіталізації, від ускладнень... Госпіталізації перевищують виписки на 5-10%”, - сказав Ляшко.

Читайте також: Головний санлікар пояснив, кого вакцинуватимуть Pfizer

Він додав, що протягом березня-квітня добова госпіталізація була на рівні 4,5-5 тис. госпіталізованих. Також, за його словами, в кінці лютого на початку березня госпіталізації через COVID-19 значно перевищували кількість виписаних з лікарень людей.

Також, за словами Ляшка, серед людей у віці від 60 років спостерігається найбільше летальних випадків — 32% від усіх захворілих протягом квітня.

Читайте також: Кого щепитимуть вакциною CoronaVac - МОЗ визначило чотири категорії

За словами Ляшка, частка тих, хто захворів, у молодших групах не змінилася. “За останній місяць навіть зменшилася кількість дітей, віком до 18 років, які хворіють, на 0,5%. Тому немає чіткої динаміки, яка свідчить, що у нас помолодшала коронавірусна хвороба. Госпіталізацій, можливо, побільшало серед вікової групи”, - сказав Ляшко.

Як повідомляв Укрінформ, в Україні за минулу добу, 9 квітня, зареєстрували 17 463 нові випадки COVID-19. Померли 398 людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-