Головний санлікар пояснив, кого вакцинуватимуть Pfizer

Головний санлікар пояснив, кого вакцинуватимуть Pfizer

Укрінформ
Вакциною Pfizer, яку Україна має отримати найближчим часом в рамках глобальної ініціативи COVAX, буде щеплено людей похилого віку, які перебувають в інтернатах, а також працівників ДСНС та ДПСУ.

Як передає Укрінформ, про це на зустрічі з журналістами сказав головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко.

“Вакцина Pfizer йде на людей, які перебувають в будинках для людей похилого віку. Це спеціалізовані інтернати, і цих людей вакцинують і працівників цих закладів. Ця група з першого етапу (вакцинації – ред.). Наступна група з другого етапу - Державна служба з надзвичайних ситуацій і Держприкордонслужба. Це ми говоримо виключно про 117 тис. доз Pfizer”, - сказав Ляшко.

Він додав, що попередньо поставки вакцини в межах глобальної ініціативи COVAX очікуються наступного тижня.

“Наступного тижня розраховуємо на поставки”, - сказав Ляшко.

Читайте також: Україна отримає 117 тисяч доз вакцини Pfizer у травні — Степанов

Як повідомляв Укрінформ, в межах глобальної ініціатива COVAX має отримати 8 млн доз вакцини від COVID-19. Перша поставка вакцини Pfizer від COVAX очікувалася ще в середині лютого, однак і досі не надійшла. Також у березні COVAX поінформував Україну про можливість виділити нашій країні ще 947,7 тис. доз вакцини Pfizer.

Читайте також: Кого щепитимуть вакциною CoronaVac - МОЗ визначило чотири категорії

Своєю чергою Президент Володимир Зеленський 6 квітня заявив, що Україна уклала договір з американською корпорацією Pfizer на постачання десяти мільйонів доз вакцини проти коронавірусу. Постачання відбуватиметься протягом року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-