Україна отримає 117 тисяч доз вакцини Pfizer у травні — Степанов

Україна отримає 117 тисяч доз вакцини Pfizer у травні — Степанов

Укрінформ
Україна отримає 117 тисяч доз американської вакцини Pfizer у травні.

Про це міністр охорони здоров‘я України Максим Степанов повідомив у прямому ефірі "Право на владу" на 1+1, передає кореспондент Укрінформу.

"За останнім даними, Україна отримає перші 117 тисяч доз вакцини Pfizer 14-15 травня", — сказав Степанов.

Він також додав, що перші дози вакцини будуть направлені у спеціалізовані будинки-інтернати для людей похилого віку та соціальних працівників, які там працюють.

Як повідомляв Укрінформ, 6 квітня Україна уклала договір з американською корпорацією Pfizer на постачання десяти мільйонів доз вакцини проти коронавірусу. Постачання відбуватиметься протягом року.

Читайте також: Уряд наразі не планує запроваджувати всеукраїнський локдаун

Вакцинація проти COVID-19 в Україні розпочалася 24 лютого 2021 року. Вона відбуватиметься в п’ять етапів. На першому етапі щеплюватимуть медичних працівників ковідних лікарень, бригади екстреної допомоги, співробітників лабораторій, що тестують на COVID-19, мешканців та персонал будинків для людей похилого віку та військових на фронті. Усі щеплення є добровільними й безоплатними.

Також в межах глобальної ініціативи COVAX Україна має отримати поставки вакцин Pfizer та AstraZeneca. Перша поставка від COVAX у кількості 117 тис доз вакцини Pfizer мала бути ще в середині лютого 2021 року

Фото: Global Look Press/Aurelien Morissard

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-