Експорт вакцини CoviShield з Індії поставлений на паузу – Кулеба

Експорт вакцини CoviShield з Індії поставлений на паузу – Кулеба

Укрінформ
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба підтвердив, що Індія наразі призупинила експорт препарату CoviShield не тільки в Україну, але й інші країни світу.

Про це він розповів на онлайн-брифінгу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Що стосується безпосередньо уряду Індії, то я хочу подякувати індійським колегам за те, що відбулося постачання першої партії вакцини до України. Ми вже мали б отримати і наступні партії, але дійсно наразі експорт вакцини CoviShield з Індії поставлений на паузу, не буду вдаватися до причин цього рішення, деякі з них є публічними і вже були озвучені у світових медіа, деякі є непублічними, але факт є фактом”, - сказав міністр.

Він уточнив, що експорт вакцини CoviShield призупинено не лише в Україну, але й інші країни, наприклад, Канаду та Бразилію.

Читайте також: Ляшко розповів, кого вакцинуватимуть препаратом Sinovac

Водночас Кулеба запевнив, що критика препарату є безпідставною.

“Можу підтвердити, що критика вакцини CoviShield є безпідставною, ми аналізували ці хвилі обвинувачень на адресу цієї вакцини і в принципі є підстави вважати, що ведеться цілеспрямована інформаційна атака, безпосередня атака саме на вакцину CoviShield, яка відбувається в різних країнах світу”, - зазначив глава МЗС.

На питання щодо інформації про отримання листа від посольства Індії щодо можливих “дискредитаційних заяв” стосовно CoviShield, Кулеба відповів: “Я ніколи не коментував зміст, наявність чи відсутність дипломатичного листування між Україною та іншими державами. За визначенням, дипломатичне листування є “інтимною” перепискою, тому які листи ми отримуємо, які ні, і що в них записано, має залишатися між нами, якщо тільки країни не домовляються про те, що це листування може стати публічним”.

Читайте також: В Україну прибула перша партія вакцини CoronaVac

Як повідомлялося, раніше стало відомо, що Індія призупинила експорт вакцини від коронавірусу Oxford-AstraZeneca через зростання захворюваності в країні і для задоволення внутрішнього попиту на препарат.

Україна в лютому отримала першу партію вакцини від коронавірусу Oxford/AstraZeneca (Covishield) виробника Serum Institute India - 500 тисяч доз.

24 березня голова Комітету ВР з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайло Радуцький заявив, що МЗС отримало лист від посольства Індії, у якому “підкреслюється неприпустимість дискредитаційних заяв стосовно Індії як виробника медичних препаратів та вакцини AstraZeneca (CoviShield), що постачається до України".

25 березня в аеропорту "Бориспіль" приземлився літак із першою партією вакцини китайської компанії Sinovac Biotech.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-