Ляшко розповів, кого вакцинуватимуть препаратом Sinovac

Ляшко розповів, кого вакцинуватимуть препаратом Sinovac

Укрінформ
Вакцина від COVID-19 виробництва Sinovac Biotech буде використовуватися для щеплення маломобільних громадян.

Як передає Укрінформ, про це на брифінгу заявив заступник міністра охорони здоров'я, головний державний санітраний лікар Віктор Ляшко.

"В Україну вчора надійшла інактивована вакцина від компанії Sinovac Biotech, це перші 215 тис. доз вакцини. ...Ця вакцина однодозна, порівняно з тієї, що ми зараз використовуємо, десятидозною, тому ії в першу чергу будуть використовувати на тих платформах і для тих категорій населення, які унеможливлять в подальшому розлив. Зокрема пріоритет буде виділено на маломобільну групу населення похилого віку, мобільні бригади будуть їздити по місцях проживання маломобільних людей і вакцинуватимуть цих людей, а також їх опікунів. Сьогодні ми маємо орієнтовну кількість таких людей 40 тисяч. У подальшому передбачається також повторне введення вакцини через 20 днів друге щеплення", - розповів Ляшко.

За його словами, вакцина має пройти десятиденний лабораторний контроль. Після цього вона буде направлена до ДП “Медзакупівлі” і доставлена до регіонів.

Ляшко додав, що вакцини виробництва Sinovac проходить завершальну стадію в ВООЗ і на наступному тижні очікується дозвіл на використання в екстрених ситуаціях.

Читайте также: Вакцина CoronaVac пройдет 10-дневный лабораторный контроль - Ляшко

Як повідомляв Укрінформ, 25 березня в аеропорту "Бориспіль" приземлився літак із першою партією вакцини китайської компанії Sinovac Biotech.

Раніше анонсувалося, що перша партія вакцин Sinovac Biotech надійде у березні. В першому транші очікувалися 700 тис. доз. Загалом компанія має поставити 1,9 млн доз препарату.

23 лютого в Україну прибула партія із 500 тис. доз вакцини проти коронавірусу CoviShield, яка розроблена Оксфордським університетом та компанією AstraZeneca.

Фото: Bloomberg

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-