НАБУ завершило слідство у справі про розкрадання мільйонів на бліндажах

НАБУ завершило слідство у справі про розкрадання мільйонів на бліндажах

Укрінформ
НАБУ завершило досудове розслідування за підозрою директора департаменту капітального будівництва Донецької ОДА у завданні 2,87 мільйона гривень шкоди Міноборони України.

Про це інформує пресслужба НАБУ.

«Досудове розслідування за підозрою директора департаменту капітального будівництва Донецької ОДА у завданні 2,87 млн грн шкоди Міністерству оборони України завершено. 29 липня 2020 року відкрито матеріали кримінального провадження для ознайомлення перед скеруванням обвинувального акта до Вищого антикорупційного суду», - йдеться у повідомленні.

Дії посадовця кваліфіковані за ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу (зловживання владою або службовим становищем»).

Читайте також: САП і НАБУ запобігли розтраті майна компанії на 52 мільйони

За даними слідства, підозрюваний безпідставно прийняв виконані роботи із зведення інженерних фортифікаційних споруд (бліндажів) на території проведення АТО (ООС) в Донецькій області, що не відповідали проєктній документації на їх будівництво.

У результаті, як зазначають у НАБУ, збудовані інженерні фортифікаційні споруди неможливо використовувати за військовим призначенням – укриттям особового складу військовослужбовців, що беруть участь в ООС.

Ці дії посадовця, за даними НАБУ, завдали збитків Міністерству оборони України на загальну суму понад 2,87 млн грн.

Уточнюється, що у березні 2018 року посадовцю Донецької ОДА повідомлено підозру, а у квітні 2018 року підслідність у кримінальному провадженні було визначено за детективами НАБУ, куди справу передали з військової прокуратури.

Також зазначається, що у лютому 2019 року детективи НАБУ були на Донеччині для забезпечення проведення комплексної судової експертизи цих інженерних фортифікаційних споруд.

Читайте також: Слідчі ДБР затримали працівника СБУ під час збуту боєприпасів

«Судовими експертами встановлено, що збудований взводний опорний пункт не відповідає вимогам будівництва військових фортифікаційних споруд. Крім того, встановлено, що бліндажі, призначені для укриття особового складу взводного опорного пункту, у випадку атаки з використанням важкого озброєння, не виконали б функції захисту та призвели б до загибелі військовослужбовців», - підкреслюється у повідомленні.

Згодом, вже 29 липня 2020 року, детективи НАБУ та САП повідомили посадовцю про зміну підозри і завершення досудового розслідування щодо нього.

Водночас досудове розслідування цих зловживань триває, і детективи НАБУ встановлюють інші обставини вчинення злочину, в тому числі і коло осіб, які можуть бути до нього причетними.

Фото: НАБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-