У ДБР пояснили, чому справу Чорновол передали до Київського управління

У ДБР пояснили, чому справу Чорновол передали до Київського управління

Укрінформ
Процесуальний керівник прийняв рішення передати розслідування підпалу офісу Партії регіонів у 2014 році до Київського теруправліня ДБР, бо цей епізод не пов’язаний із перевищенням повноважень правоохоронцями.

Про це в.о. директора ДБР Олександр Соколов повідомив в інтерв'ю УП.

"Було прийнято рішення процесуальним керівником виділити саме цей епізод щодо підпалу в Київське теруправління ДБР. У постанові було написано, що цей епізод "не пов’язаний із перевищенням повноважень правоохоронцями", - сказав Соколов.

За його словами, всі майданівські справи пов'язані з перевищенням правоохоронцями своїх повноважень та вбивствами активістів.

"У даному епізоді немає правоохоронців, немає придушення активістів, а є навпаки ситуація, коли загинула людина, котра не брала участі в протестах", - додав Соколов.

Читайте також: Глава ДБР запевняє, що у "справі Чорновол" діють у межах закону

Він уточнив, що веде всю роботу в ДБР з управлінням у справах Майдану, підкресливши: перший заступник директора Олександр Бабіков не має до цього відношення.

"Бабіков не спілкується зі слідчими, не бачить справ – це принципово. І я поясню чому. Якщо він це зробить – про це відразу всі дізнаються. Там хлопці в управлінні Майдану непогані, але вони специфічні. Вони шість років займалися одними і тими ж справами, вони знають усіх журналістів, усіх активістів, усіх-усіх. Тобто я, якщо чесно, не розумію, як Бабіков - щоб про це ніхто не дізнався - може викликати когось і сказати: "Ти дивися туди, а туди не дивись", - уточнив Соколов.

Як повідомляв Укрінформ, народний депутат VIII скликання Тетяна Чорновол 10 квітня повідомила в соцмережі, що в її будинку проводиться обшук. Вона також опублікувала скріншот постанови про обшук, де йдеться про події лютого 2014 року.

Читайте також: Чорновол відмовилася свідчити на допиті у ДБР

Згодом ДБР поінформувало, що Чорновол повідомлено про підозру в умисному вбивстві внаслідок підпалу офісу Партії регіонів у 2014 році.

14 квітня у Печерському райсуді столиці розпочалося судове засідання для обрання Чорновол запобіжного заходу. Прокуратура просить застосувати щодо неї цілодобовий домашній арешт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-