В уряді скоординують зусилля задля захисту дітей від інтернет-загроз

В уряді скоординують зусилля задля захисту дітей від інтернет-загроз

Укрінформ
Уповноважений Президента з прав дитини Микола Кулеба та очільники профільних міністерств обговорили питання координації зусиль для створення інструментів, що захищатимуть дітей від онлайн-булінгу, порнографії та інших загроз віртуального світу.

Зустріч відбулася в Офісі Президента, повідомляє сайт глави держави.

“Міністерства соціальної політики, освіти, цифрової трансформації та культури, молоді і спорту об’єднають зусилля для розробки інструментів захисту українських дітей на державному рівні та імплементації цих інструментів у різних сферах та інституціях. До розробки планується залучити батьків, учителів, соціальних працівників, волонтерів”, - ідеться в повідомленні.

Перший доробок очікується вже цього року.

В ОП зазначили, що маленькі українці не захищені від цифрових небезпек. При цьому 92% дітей віком до 12 років мають доступ до інтернету.

Читайте також: У вересні пройде Всеукраїнський тиждень з протидії булінгу

“60% підлітків готові зустрітися з онлайн-другом, котрим може стати будь-хто. У цьому віці діти не пов’язують цифрову та реальну загрози”, - зазначив Кулеба.

Він також проінформував, що 22% дітей віком до 10 років переглядають порнографічні матеріали.

“Це прямо дорівнює отриманню травми, яка змінює модель поведінки людини вже в дорослому віці”, - наголосив Уповноважений Президента з прав дитини.

Фото: president.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-