Епіфаній про Філарета: Немає конфлікту між особистостями, є конфлікт з одним із ієрархів

Епіфаній про Філарета: Немає конфлікту між особистостями, є конфлікт з одним із ієрархів

Укрінформ
Предстоятель Православної церкви України Блаженнійший митрополит Київський і всієї України Епіфаній заявив про відсутність конфлікту між особистостями в церкві та вірить у порозуміння.

Про це він сказав під час брифінгу після засідання Синоду Православної церкви України, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Як ми бачимо, ці заяви є заявами одного із ієрархів уже Єдиної Помісної Православної церкви, які не мають абсолютної підтримки ні з боку архієреїв, ні з боку духовенства, ні з боку українського народу. І останні соціологічні опитування засвідчили те, що Українська Помісна Православна церква має досить високу підтримку українського суспільства. Я вірю, що надалі ми знайдемо порозуміння, бо зараз немає певного конфлікту між особистостями, зараз є конфлікт між одним із ієрархів, який має свою чітку точку зору, загалом з усією церквою, яка має іншу протилежну точку зору щодо розвитку майбутнього нашої церкви", - сказав Епіфаній, коментуючи ситуацію щодо заяв Філарета.

Також він висловився з приводу заяв Філарета про порушення домовленостей, досягнутих під час Собору в грудні.

Читайте також: Філарет єдиний не підписався під рішенням Синоду ПЦУ - Епіфаній

"Загалом я вже неодноразово говорив про те, що я особисто не обіцяв жодному із ієрархів. Давайте подумаємо логічно: як я міг одноосібно обіцяти те, що після Об’єднавчого собору буде відновлено Київський Патріархат? І ніхто не міг обіцяти нікому відновити в майбутньому вже неіснуючу стару структуру. Якщо б така була мова, то недоцільно було б узагалі проводити об’єднавчий Собор і об’єднувати українське православ’я. Бо тепер і інші можуть заявити про те, що ми відновимо інші структури, які зараз об'єдналися і створили єдину помісну православну церкву", - сказав Епіфаній.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-