Фестивалі, виставки, кіно: український посол у Чехії розповів про культурну дипломатію

Фестивалі, виставки, кіно: український посол у Чехії розповів про культурну дипломатію

Укрінформ
Звітуючи про діяльність українського посольства в Чеській Республіці за 2018 рік, посол Євген Перебийніс розповів про спільні культурні заходи.

Звіт дипломат опублікував на своїй сторінці в Facebook.

«Ми у посольстві, скажімо, започаткували Дискусійний клуб на де Голля. Відгуки поки позитивні», - поділився дипломат.

З вересня посольство провело 11 заходів: показ фільму "Фіксер" чеського режисера Зденєка Халоупки, три фотовиставки, концерт бандуристів, літературні читання письменника Олега Криштопи й п’ять лекцій різного спрямування з обов’язковим перекладом на чеську мову.

«Саме так закладаємо підвалини української культурної дипломатії в Празі. Тому стежте за анонсами й долучайтеся до наших зустрічей – уже напланували дещо цікавого й на наступний рік», - зазначив посол.

Під патронатом Посольства 2018 року відбулися 2 фестивалі: Перший міжнародний фестиваль акварельної творчості, присвячений 100-річчю українсько-чеських відносин, а також Український фестиваль у Горжіце. Також пройшла виставка в нещодавно відкритій Галереї сучасного українського мистецтва у Празі «P&B».

Крім цього, в Чехії цього року вдалося широко представити український кінематограф: на кінофестивалі в Карлових Варах відбулася прем’єра фільму «Вулкан», а в Празі пройшли покази документальних стрічок «Невидимий батальйон», «Процес: Олег Сенцов проти російської держави» та «Півострів Крим». Можна було подивитися й такі українські стрічки, як «Міф», «Припутні», «Крим, як це було», «Голод 33», «Викрадена принцеса».

Читайте також: Товарообіг між Україною та Чехією зріс майже на чверть

Посольство у Чехії також долучилося до відзначення всіх головних пам’ятних дат 2018 року: День соборності України й 100-річчя ІV Універсалу Української Центральної Ради, 100-річчя бою під Крутами, вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні та тематичний показ фільму «Україна у вогні», вшанування пам’яті жертв депортації кримськотатарського народу та відзначення Дня кримськотатарського прапора, Всесвітній День вишиванки, лекція про історію Конституції України до 28 червня, відзначення Дня Українського Прапора та Дня незалежності України і багато чого іншого.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-