Суд залишив під арештом майно сина депутата Березкіна

Суд залишив під арештом майно сина депутата Березкіна

Укрінформ
Київський апеляційний суд відмовив у задоволенні скарги щодо скасування арешту, накладеного на майно сина народного депутата Станіслава Березкіна Максима.

Про це у коментарі Укрінформу повідомив прокурор САП Валентин Мусіяка.

“Дійсно, вчора розглянули цю скаргу про скасування відповідної ухвали суду першої інстанції і відмовили (у її задоволенні — ред.), але там стосувалося майна, яке було тимчасово вилучено під час обшуку”, - сказав Мусіяка.

Як повідомлялося, 23 жовтня правоохоронці затримали і повідомили про підозру у вчиненні корупційних злочинів та заволодінні 20 млн доларів Ощадбанку десятьом особам - посадовцям цього держбанку і підприємств групи "Креатив". Серед них був і син народного депутата Березкіна Максим, який разом з іншими бенефіціарними власниками групи "Креатив" набув корпоративних прав ПАТ "Чорноморгідрозалізобетон", придбаних за рахунок коштів банку.

Читайте також: Луценко обурений відмовою Ради дати згоду на притягнення Березкіна

Досудовим слідством було встановлено, що протягом вересня 2013 - січня 2014 років бенефіціарні власники групи "Креатив", діючи за попередньою змовою зі службовими особами ПрАТ "Креатив", службовими особами АТ "Ощадбанк", ТОВ "ЗМЖ", працівниками ПАТ "Креатив груп" і ТОВ "Кредитне брокерське агентство", заволоділи грошовими коштами, отриманими ПрАТ "Креатив" в АТ "Ощадбанк» за договором кредитної лінії в сумі 20 млн дол., що на момент вчинення злочину становило 160 млн грн.

Прокурори САП внесли до суду клопотання про обрання підозрюваним запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави від 5 млн до 150 млн грн.

25 жовтня Солом'янський районний суд обрав запобіжні заходи підозрюваним, зокрема Максиму Березкіну - тримання під вартою із альтернативою внесення застави у розмірі 5 мільйонів гривень.

26 жовтня у компанії EQUITY повідомили, що за Максима Березкіна і ще п'ятьох осіб уже внесли застави, і ввечері 26 жовтня син депутата вийшов з-під варти.

ЗМІ повідомляли, що наприкінці жовтня на майно Максима Березкіна було накладено арешт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-