РФ та її

РФ та її "маріонетки" знову зірвали звільнення заручників - Геращенко

Укрінформ
Під час засідання Тристоронньої контактної групи (ТКГ) російська сторона вчергове відхилила пропозиції України щодо звільнення заручників і політв'язнів.

Про це повідомляє перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко у Facebook.

"Українська сторона ще раз передала пропозицію щодо звільнення заарештованих росіян в обмін на українців у російських тюрмах і помилування сепаратистів в обмін на українців на окупованих територіях. Ми передали конкретні списки в форматі 23/23 і 66/19 з пропозицією провести звільнення наших військових і цивільних з ордло до новорічних і різдвяних свят. Ми готові повторити минулорічний успіх і провести черговий етап звільнення 27 грудня. На жаль, РФ і її маріонетки відмовилися від чергової ініціативи України і зірвали і цю пропозицію звільнення українців", - написала вона.

Геращенко зауважила, що відповідальність за те, що звільнення заручників заблоковане - "повністю на російській стороні".

Як зазначила політик, сьогодні, 4 грудня, в Мінську відбулося 100 засідання ТКГ (де Україну відтепер представляє Євгеній Марчук) і робочих груп.

"Українська сторона засудила відкриту збройну агресію РФ в Азовському морі і закликала СММ ОБСЄ, мандат якої розповсюджується на всю територію України, негайно розпочати посилений моніторинг акваторії Азовського моря і прилеглих територій, які мають бути вільні від важкої зброї і техніки. Українська сторона висловила рішучий протест недопуску СММ ОБСЄ до Новоазовька та інших окупованих РФ територій. При цьому російська сторона фактично заблокувала обговорення військової провокації на Азові", - зазначила вона.

Геращенко наголосила, що Україна вимагає негайного звільнення 24 військовополонених моряків, оскільки на затриманих розповсюджується дія Женевських конвенцій, і військовополонених не можна судити.

Читайте також: Порошенко: Не йдемо на жодні компроміси і вимагаємо негайно звільнити моряків

Також політик вчергове нагадала, що Україна не визнає псевдовиборів, організованих РФ на окупованих нею територіях Донбасу, та нелегітимних "органів влади".

Геращенко зазначила, що українська сторона нагадала про тристоронній формат Україна - Росія - ОБСЄ і наголосила, що "збройна провокація РФ в Азовському морі і однозначна реакція світу на цю агресію, тільки підтверджує статус РФ в мінських групах як країни- агресора, відповідальної за окупацію і агресію".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-