Суд взявся за справу

Суд взявся за справу "ФБРівців Ситника"

Укрінформ
До Окружного адміністративного суду Києва надійшов позов від громадської організації до Національного антикорупційного бюро України щодо оприлюднення документів про співпрацю НАБУ з ФБР.

Про це повідомляє прес-служба Окружного адміністративного суду Києва.

"Позивач просить зобов’язати НАБУ надати йому належним чином завірені копії меморандумів про взаєморозуміння, що були укладені між Федеральним бюро розслідування Сполучених Штатів Америки та Національним антикорупційним бюро України, Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою. Наразі судом вивчається питання про відкриття провадження в адміністративній справі", - йдеться у повідомленні.

Також у провадженні суду перебуває позов народного депутата Борислава Розенблата до директора НАБУ Артема Ситника, Служби безпеки України, третя особа – Генеральна прокуратура України. Позивач просить суд визнати протиправними дії Ситника щодо залучення до оперативно-розшукової діяльності на території України працівників ФБР без попереднього укладення міжнародного договору, відповідно до закону України "Про міжнародні договори".

Читайте також: Суд візьметься за позов Розенблата до НАЗК сьомого лютого

Як повідомляв Укрінформ, в грудні 2017 року генпрокурор Юрій Луценко назвав маніпуляцією заяви директора НАБУ Ситника щодо співпраці з ФБР. За словами Луценка, Федеральне бюро розслідування США співпрацює з українськими правоохоронцями лише в рамках надання правової допомоги, який передбачає обмін інформацією, надання експертних висновків тощо. Водночас операції на території України будь-якого правоохоронного органу іншої країни законодавством не передбачені.

У червні минулого року прес-служба НАБУ повідомила, що Національне антикорупційне бюро України та Федеральне бюро розслідувань США підписали Меморандум про взаєморозуміння, який передбачає поглиблення співробітництва між відомствами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-