Тука вважає, що Росія не причетна до вбивства Окуєвої

Тука вважає, що Росія не причетна до вбивства Окуєвої

Укрінформ
Заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука вважає, що російські спецслужби не мають відношення до вбивства Аміни Окуєвої, а також вибуху, в якому постраждав народний депутат Ігор Мосійчук.

Про це Тука заявив в інтерв'ю "Апострофу", відповідаючи на питання, чи вважає він, "що всі резонансні злочини або, принаймні, їх більша частина - справа рук "запоребрика".

"Ні. Я так не вважаю. І у мене була зустріч з однією  людиною, яка підтвердила, що до останніх подій наш "старший брат" жодного відношення не має", - сказав Тука, уточнивши, що має на увазі вибух у Києві біля телеканалу "Еспресо" і вбивство Окуєвої.

На його думку, напад, під час якого загинула Окуєва, був спрямований не проти неї, а проти її чоловіка.

"Справа в тому, що до цього було скоєно замах на її чоловіка. Замах, який виявився невдалим. У мене таке враження, що цього разу замах також було спрямовано на Адама Осмаєва, а не на Аміну. Але загинула саме вона, а не об'єкт замаху. Тобто це невдала спроба", - пояснив Тука.

За його словами, якщо аналізувати вибух біля "Еспресо", "там теж бачимо невдалу спробу. За умови, звичайно, що об'єктом був Мосійчук".

"У такому випадку це просто бракороби-дилетанти робили. Про який професійний рівень може тут взагалі йти мова? Та й, чесно кажучи, є 150 куди більш простих способів знищити Мосійчука, ніж бомба посеред Києва. Це стосується ліквідації будь-якої людини, не тільки його, а й мене, наприклад. Для фахівців це - не проблема", - аргументував Тука свою думку.

Читайте також: Глава Нацполіції: Якби Окуєва була під охороною – потерпілих було би більше

Як повідомлялося, в Києві близько телеканалу "Еспресо" пізно ввечері 25 жовтня стався вибух, в результаті поранення отримали п'ятеро людей, зокрема депутат Ігор Мосійчук та політтехнолог Віталій Бала. Охоронець Мосійчука незабаром помер від поранень по дорозі до лікарні. 26 жовтня стало відомо ще про одного загиблого - Михайла Мормеля.

30 жовтня близько селища Глеваха Київської області невідомі відкрили вогонь по чеченським добровольцям. Аміна Окуєва загинула, її чоловіка Адама Осмаєва було поранено.

Попередній замах на подружжя було скоєно 1 червня на Подолі в Києві. Тоді Окуєва зуміла нейтралізувати і поранити нападника.

Секретар РНБО Олександр Турчинов звинуватив Росію у вбивстві Окуєвої.

Нардеп Ігор Мосійчук вважає, що замах на нього, а також вбивства Окуєвої і Тимура Махаурі зробила одна і та ж диверсійна група.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-