У Києві під час поминальних днів організують додаткові транспортні маршрути

У Києві під час поминальних днів організують додаткові транспортні маршрути

Укрінформ
Під час поминальних днів, 12–15 травня, у столиці організують додатковий транспорт на маршрутах, що проходять поблизу міських кладовищ.

Про це повідомила пресслужба Київської міської державної адміністрації, передає Укрінформ.

«У столиці під час поминальних днів 12–15 травня Департамент транспортної інфраструктури КМДА організує додатковий транспорт на маршрутах, що проходять поблизу міських кладовищ. Перелік маршрутів затверджено відповідним розпорядженням Київського міського голови», - йдеться в повідомленні.

Як зазначають у КМДА, правоохоронці забезпечуватимуть громадський порядок і безпеку дорожнього руху поблизу міських кладовищ.

Читайте також: У разі браку місць на військовому меморіальному кладовищі філії відкриватимуть в обласних центрах

12 травня буде заборонений заїзд автотранспорту на вул. Крайню, крім автобусів великої місткості, спеціалізованих автомобілів бригад екстреної (швидкої) допомоги та оперативних транспортних засобів.

Крім того, профільні служби розпочали підготовку міських кладовищ до проведення поминальних днів. Зокрема, заплановано облаштувати 460 військових поховань і меморіалів, очистити від сміття майже 558 га територій, вивезти 3 919 куб. м сміття, зняти аварійні, а також кронувати та позбавити від омели 149 дерев, підготувати та запустити понад 67 км поливальних водопроводів, відремонтувати та пофарбувати 110 контейнерів для сміття, огорожі, ворота, хвіртки, арки, фасади, бордюри, громадські вбиральні тощо.

В умовах воєнного стану міська влада закликає мешканців за можливості утриматися від відвідування місць поховань, щоб не створювати великого скупчення людей. А також дотримуватися заходів безпеки і не нехтувати сигналами повітряної тривоги.

Перелік маршрутів пасажирського транспорту до міських кладовищ у поминальні дні можна переглянути на сайті КМДА.

Як повідомляв Укрінформ, раніше у адміністрації Національного військового меморіального кладовища (НВМК) розповіли, який вигляд матимуть військовий цвинтар і могили.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-