Суспільне є вдалим прикладом трансформації державного медіа - представник РЄ

Суспільне є вдалим прикладом трансформації державного медіа - представник РЄ

Укрінформ
Директор Ради Європи з питань демократії Матяж Груден назвав Суспільне вдалим прикладом трансформації державного медіа.

Про це він заявив під час Міжнародної конференції з медіаграмотності та саморегулювання медіа, передає кореспондент Укрінформу.

«Хочу відзначити важливість громадських медіа, які сприяють плюралізму. Важливо забезпечити інституційну та фінансову незалежність медіа від держави та політичних впливів. Український суспільний мовник «Суспільне» є хорошим прикладом трансформації державного медіа, і ми сподіваємося, що інші медіа наслідуватимуть цей приклад», - зазначив Груден.

За його словами, ефективна комунікація між медіаспільнотою, державою та суспільством мають важливе значення, особливо в умовах дедалі більшого поширення онлайн-контенту та викликів, пов’язаних із необхідністю швидко реагувати на мову ворожнечі та дезінформацію. «Слово може бути могутнішим за меч і навіть за ракету», - зазначив директор Ради Європи з питань демократії.

Читайте також: Данія через медіаграмотність прагне посилити стійкість українців до дезінформації РФ - посол

Як повідомлялося, у Києві проходить дводенна Міжнародна конференція з медіаграмотності та саморегулювання медіа. Її організатором виступило Міністерство культури та інформаційної політики у співпраці з Програмою підтримки ОБСЄ для України, Офісом Ради Європи в Україні, організацією International Media Support, Програмою розвитку ООН, UNESCO в Україні, Представництвом Європейського Союзу в Україні, урядом Японії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-