Українські провайдери можуть надати пропозиції, як витіснити російські ресурси - МІП

Українські провайдери можуть надати пропозиції, як витіснити російські ресурси - МІП

Укрінформ
Українські інтернет-провайдери мають змогу самоорганізуватися і надати свої пропозиції щодо подальших кроків з витіснення із українського ринку російських ресурсів.

На цьому наголосив державний секретар Міністерства інформаційної політики України Артем Біденко на круглому столі "Нові санкції щодо країни-агресора: блокувати не можна дозволити", повідомляє прес-служба МІП.

"Зараз українські Інтернет-провайдери мають змогу самоорганізуватися і надати свої зауваження до подальших кроків щодо витіснення із українського ринку російських ресурсів та розвивати український сектор в Інтернет-просторі", - сказав Біденко.

При цьому він наголосив, що свобода ЗМІ є пріоритетом для влади. "Не забуваємо про це. Але є ще питання не менш важливе – безпека. І це тонка грань між цими двома поняттями. Але, коли йдеться про свободу спілкування через соціальні мережи, де власник - країна-агресор, то тут розуміємо, що ті маніпулятивні дії з боку РФ через свої ресурси – це вплив на розуми наших громадян, що веде до розвалу країни. Держава не може на це не реагувати", - додав представник МІП.

За словами держсекретаря, рішення РНБО щодо заборони російських Інтернет-ресурсів, зокрема соцмереж, прийнято виключно в рамках безпеки держави. Він підкреслив, що в цьому процесі російські провайдери заробляють великі кошти на українській аудиторії.

На круглому столі за участі експертів, представників влади, політологів, юристів, адвокатів, бухгалтерів і журналістів обговорювалися питання, пов’язані з реалізацією рішення РНБО про оновлення списку санкцій проти низки російських компаній та з блокуванням деяких російських веб-ресурсів, спричиненим рішенням.

Як повідомляв Укрінформ, 15 травня Президент України Петро Порошенко підписав указ, яким ввів у дію рішення РНБО про оновлення списку санкцій проти низки російських компаній. Указані в документі ресурси, зокрема такі як "ВКонтакте", "Одноклассники", "Яндекс", "Мэйл.РУ ГРУП" та інші, не входять до переліку, який напрацювала робоча група при МІП під керівництвом заступника міністра Дмитра Золотухіна, та розглянула Експерта рада при відомстві, передавши потім до СБУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-