Дискусії щодо підвищення пенсійного віку не на часі - Розенко

Дискусії щодо підвищення пенсійного віку не на часі - Розенко

Укрінформ
Віце-прем’єр-міністр Павло Розенко стверджує, що на сьогодні дискусії щодо підвищення пенсійного віку і страхового стажу для українців – недоречні. 

Про це він заявив в інтерв’ю «Урядовому кур’єру», повідомляє Урядовий портал 

«Збільшення чи зменшення пенсійного віку на рік-два-три чи навіть на п’ять глобально на пенсійну систему країни жодного впливу не матиме. Це доводить, наприклад, досвід Польщі, де нещодавно, як відомо, пенсійний вік істотно знизили, проте відчутно ні на економіці держави, ні на розмірі самих пенсій поляків це не відобразилося. Це ніяк не вплине і на збалансування бюджету Пенсійного фонду України, бо там мають вагу і значення зовсім інші чинники. І ще: нині тривалість життя українців занадто низька порівняно із країнами Євросоюзу. І на цьому тлі продовження трудового життя нелогічне», - зазначив Розенко

На його переконання, на сьогодні вихід українців на пенсію в 60 років - збалансований і вивірений саме під наші реалії термін, на якому потрібно зупинитися. «Те саме можу сказати і про страховий стаж: 30 років для жінок і 35 для чоловіків - оптимальні, і їх не підвищуватимуть із таких самих причин», - додав віце-прем’єр.

За словами Розенка, МВФ у цьому питанні нічого від України не вимагає і не ставив жодних ультиматумів. «Ми разом розробляємо стратегію й заходи, які, на наше спільне бачення, допоможуть реформувати Україну. А ультиматумам у такій стратегії не місце. Та й врешті-решт реформи ми робимо не для МВФ чи інших міжнародних установ, а для українців, для їхнього добробуту та майбутнього. Тож і дбати маємо саме про них», - підкреслив він.

Розенко зауважив, що зараз сконцентруватися необхідно, насамперед, на питанні підвищення рівня й тривалості життя наших співвітчизників, запровадивши необхідні медичні й соціальні реформи, а також створивши фінансові умови для того, щоб вони могли купувати високоякісні продукти харчування.

«І ось коли врешті побачимо, що життя людей стає тривалішим і якіснішим, як на мене, матимемо передумови повернутися до обговорення питання можливого підняття пенсійного віку. І тоді у влади, мабуть, для цього з’являться необхідні та вагомі аргументи. Але не найближчим часом. На сьогодні таких аргументів просто немає», - підсумував віце-прем’єр-міністр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-