Торік кордон між Польщею та Україною перетнуло більше людей і менше авто

Торік кордон між Польщею та Україною перетнуло більше людей і менше авто

Ексклюзив
Укрінформ
Торік рух людей на польсько-українському кордон, у порівнянні з 2015 роком, зріс на 6,8%, а автомобільний, навпаки, зменшився на 5,6%.

Про це йдеться у листі Прикордонної служби Польщі у відповідь на інформаційний запит Укрінформу.

Зокрема, торік польські прикордонники на всіх пунктах пропуску з Україною зафіксували понад 22,6 млн разів перетинів кордону людьми в обидва боки. Це на понад 1,5 млн разів більше, ніж у 2015 році.

Збільшення кількості перетинів спостерігалося на всіх пунктах пропуску, за винятком двох. Зокрема, на пунктах пропуску “Cмільниця-Кросценько” та “Устилуг-Зосін” рух людей зменшився, відповідно, на 5,6% та 3,9%. Водночас найбільший стрибок у русі людей у порівнянні з 2015 роком зафіксовано на пункті пропуску “Угринів-Долгобичув” – на 43%.

Торік найбільший рух людей спостерігався на пунктах пропуску “Шегині-Медика” (понад 5 млн перетинів кордону), “Краківець-Корчова” (понад 3,6 млн), “Ягодин-Дорогуськ” (більше 3,3 млн), а також “Рава-Руська-Гребенне” (понад 3,2 млн). 

У 2016 році польсько-український кордон перетнуло в обидва боки понад 7,1 млн автомобілів, що майже на 200 тис. більше, ніж у 2015 році. Торік на 8,1% знизився рух легкового автотранспорту, але на 25% зріс рух автобусного транспорту та на понад 13% - вантажного транспорту. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-