Під КСУ мітинг: вимагають скасування мовного закону Ківалова-Колесніченка

Під КСУ мітинг: вимагають скасування мовного закону Ківалова-Колесніченка

Укрінформ
У Києві під будівлею Конституційного суду України проходить пікет за скасування мовного закону, відомого як закон Ківалова-Колесніченка.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу з місця події.

Під КСУ на пікет зібралося близько 70 осіб.

Серед мітингувальників присутні представники ВО "Свобода" на чолі з лідером Олегом Тягнибоком, та ВО "Рух Захисту Української Мови".

Вони тримають у руках плакати із надписами: "Геть написаний у Кремлі "мовний" закон Ківалова-Колесніченка", "Скасувати закон Ківалова-Колесніченка - вимога Революції Гідності".

"Закон Ківалова-Колесніченка про мови, на наш погляд, є по суті русифікаторським законом, який знищує українську мову. Зараз відбувається чергове засідання Конституційного суду у зв'язку з розглядом подання щодо цього закону у закритому режимі. Тому ми сьогодні тут, під Конституційним судом, і ми вимагаємо повного скасування цього закону", - сказав член фракції Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Андрій Іллєнко.

На його думку, цей закон - "один із огидних рудиментів режиму Януковича", і "спрямований на знищення всього українського в Україні", тому він має бути скасований.

"Ми сподіваємося, що хоча б цього разу правова позиція і національна гідність має хоча б якось проявитися і вплинути на це рішення", - наголосив Іллєнко.

Як повідомляв Укрінформ, 3 липня 2012 року Верховною Радою був ухвалений базовий для українського законодавства Закон "Про засади державної мовної політики". 9 серпня закон був підписаний Януковичем і набрав чинності.

У лютому 2015 року Конституційний суд України відкрив провадження за конституційним поданням 57 народних депутатів України щодо відповідності цього закону Конституції України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-