Справу про підрив гранат депутатом сільради на Закарпатті передали до суду

Справу про підрив гранат депутатом сільради на Закарпатті передали до суду

Укрінформ
Служба безпеки України завершила розслідування і передала до суду обвинувальний акт щодо депутата сільської ради на Закарпатті, який вчинив теракт у будівлі держустанови. Йому загрожує довічне ув’язнення.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресцентр СБУ

15 грудня 2023 року посадовець підірвав у сесійній залі Керецьківської сільради три бойові осколкові гранати РГД-5 та Ф-1.

Унаслідок вибухів 26 громадян включно з депутатом отримали тілесні ушкодження різних ступенів тяжкості. Двоє поранених згодом померли.

Читайте також: Суд на Закарпатті залишив без змін вирок депутату-підривнику з Керецьків

За даними слідства, у той день фігурант намагався вплинути на ухвалення рішень із кадрових та бюджетних питань, які приймало керівництво громади.

Однак, не досягнувши бажаного результату, він ненадовго залишив приміщення сесійної зали, щоб привести вибухові боєприпаси в бойову готовність.

Повернувшись назад, зловмисник дістав їх з кишень куртки та почергово кинув на підлогу приміщення, де перебував майже повний склад депутатського корпусу сільради.

На підставі зібраних доказів правоохоронці скерували до суду обвинувальний акт за ч. 3 ст. 258 (терористичний акт, що призвів до загибелі людей) та ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України(носіння, зберігання, придбання вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу).

Читайте також: Теракт у Керецьках: підсудному можуть збільшити термін до довічного через ще одну смерть

Зловмисник перебуває під вартою, йому загрожує довічне ув’язнення.

Як повідомляв Укрінформ, 15 грудня під час сесії Керецьківської сільської ради Мукачівського району місцевий депутат Сергій Батрин підірвав кілька гранат. Підривника затримали. Служба безпеки України оголосила йому підозру за частиною 2 статті 258 Кримінального кодексу України (терористичний акт). 

Фото: Нацполіція України

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-