На Харківщині без світла залишаються 300 тисяч споживачів

На Харківщині без світла залишаються 300 тисяч споживачів

Укрінформ
У Харкові та області застосовуються обмеження споживання електроенергії, знеструмлено близько 300 тисяч споживачів.

У 5 областях України через бойові дії, витоки газу та технічні порушення від газопостачання відключено майже 400 споживачів.

Про це повідомляє Міністерство енергетики України, передає Укрінформ.

У Харківські області минулої доби, 8 квітня, застосовувалися графіки погодинних відключень споживачів. Сьогодні також застосовуються обмеження споживання електроенергії - знеструмлено близько 300 тисяч точок обліку у Харкові та прилеглих районах. Учора через ворожі обстріли було пошкоджено обладнання на підстанції обленерго. За добу енергетики заживили майже 3000 абонентів. Через бойові дії є нові пошкодження електромереж та обладнання. Всього через обстріли залишаються без світла 16,7 тисячі точок обліку.

У м. Харків під час обстеження внутрішньобудинкових газопроводів виявлено витоки газу з внутрішніх газопроводів під’їздів у двох житлових будинках. Всього відключено від газопостачання 34 споживачі. Також під час обстеження внутрішніх газопроводів у одному з багатоквартирних будинків виявлено запах газу із зачинених квартир. Відключено від газопостачання 32 споживачі.

У Дніпропетровській області минулої доби через технологічне порушення знеструмлювалися 3,3 тисячі абонентів, усіх заживлено. Внаслідок ворожих обстрілів відключалися 6,1 тисячі точок обліку – їх усіх також заживлено. У Криворізькому районі області застосовуються обмеження споживання електроенергії.

У м. Кривий Ріг в одному з будинків виявлено запах газу із зачиненої квартири. Від газопостачання відключено 5 квартир.

Також газовики відновили розподіл газу 14 споживачам області.

Читайте також: На Харківщині запровадили аварійні відключення електрики: без світла - пів мільйона абонентів

У Запорізькій області з технологічних причин знеструмлювалися 2,6 тисячі точок обліку – всіх заживлено. Через бойові дії залишаються знеструмленими 3,7 тисячі абонентів.

У Київській області внаслідок аварійного вимкнення лінії електропередачі без електропостачання залишилися 1,7 тисячі абонентів. Тривають відновлювальні роботи.

У м. Біла Церква виявлено пошкодження на підземному газопроводі. Від газопостачання відключено 122 споживачі.

В одному з населених пунктів Фастівського району з технологічних причин від газопостачання відключено 71 споживача.

У Львівській області в одному з населених пунктів Кам’янко-Бузького району з технологічних причин припинено газопостачання для 91 житлового будинку.

У м. Львів з підозрою на отруєння чадним газом госпіталізовано трьох осіб.

У Полтавській області внаслідок бойових дій знеструмлено 28 абонентів.

Читайте також: Через атаку ворожими безпілотниками пошкоджена підстанція Укренерго

У Сумській області внаслідок артобстрілів з боку російського кордону знеструмлено 158 абонентів. Загалом через бойові дії залишаються без світла 4,8 тисячі точок обліку у 74 населених пунктах. У двох населених пунктах Сумщини через бойові дії пошкоджено газопроводи, відключено від газопостачання 27 споживачів.

Як повідомлялося, внаслідок атаки безпілотниками у ніч на 9 квітня пошкоджене обладнання на двох підстанціях НЕК «Укренерго».

Фото: АТ “Харківобленерго”

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-