На Харківщині запровадили аварійні відключення електрики: без світла - пів мільйона абонентів

На Харківщині запровадили аварійні відключення електрики: без світла - пів мільйона абонентів

Укрінформ
Внаслідок технологічної аварії у мережах обленерго 5 квітня із 7:00 у Харківській області застосовуються аварійні відключення електроенергії.

Як передає Укрінформ, про це повідомила пресслужба НЕК «Укренерго» у Фейсбуці.

«На Харківщині сьогодні з 05:40 діють графіки погодинних відключень. Водночас з 07:00 у м. Харків та області диспетчерський центр «Укренерго» змушений застосувати аварійні відключення. Причина - технологічна аварія в мережах обленерго. Тривають аварійно-відновлювальні роботи», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що станом на ранок 5 квітня в регіоні знеструмлено близько 550 тисяч споживачів, частково зупинена робота електротранспорту.

Повідомляється також, що ремонтні бригади Укренерго повернули в роботу повітряну лінію 330 кВ на півдні, пошкоджену при обстрілах.

Читайте також: У Харкові призупиняв роботу метрополітен

Водночас начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов в ефірі телемарафону «Єдині новини» повідомив, що у регіоні без світла залишаються 500 тис. абонентів.

«Через наслідки ворожих обстрілів по енергоінфраструктурі зараз у Харкові та прилеглих районах знеструмлено 500 тисяч абонентів. Загалом ситуація складна для 17 населених пунктів області», - поінформував Синєгубов.

Він підтвердив, що графіки відключення світла не завжди збігаються із визначеними годинами. «Це пов'язано із дефіцитом в енергосистемі. Найближчим часом будуть оновлені графіки відключень світла із урахуванням ситуації», - додав він.

За його словами, критична інфраструктура повністю заживлена. «Лікарні мають можливість працювати автономно. Приватні підприємства, як і побутові споживачі, отримують електроенергію погодинно», - зазначив Синєгубов.

Він розповів, що триває розбір завалів на пошкоджених енергогенеруючих об'єктах та аналіз технічного стану обладнання. «Після цього визначимо терміни відновлення енергоблоків», - сказав начальник ОВА.

За інформацією Міненерго, серед знеструмлених 550 тис. абонентів у Харківській області - близько 330 тис. у Харкові.

Також, за даними Укренерго, вночі росіяни знову атакували об’єкти енергетичної інфраструктури на Одещині, пошкоджено частину обладнання. Знеструмлення споживачів не було.

Як повідомляв Укрінформ, 4 квітня диспетчерський центр «Укренерго» вимушений був застосувати тимчасові заходи обмеження споживання з 18:20 до 22:00 в Дніпропетровській, Донецькій, Запорізькій, Кіровоградській, Полтавській, Сумській областях.

Фото ілюстративне: Укренерго / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-