У Харкові через наслідки російських атак зберігаються графіки погодинних відключень

У Харкові через наслідки російських атак зберігаються графіки погодинних відключень

Укрінформ
Станом на ранок неділі, 7 квітня, в енергосистемі відсутній дефіцит електроенергії; у Харкові через наслідки російських атак зберігаються графіки погодинних відключень.

Про це в ефірі марафону "Єдині новини" повідомив заступник міністра енергетики Микола Колісник, передає кореспондент Укрінформу.

"Ситуація у Харкові залишається однією із найважчих, вживаються заходи щодо відновлення певних елементів системи. На жаль, зараз все-таки є мережеві обмеження, застосовуються графіки погодинної подачі електроенергії", - сказав Колісник.

За його словами, в енергосистемі відсутній дефіцит електрики, балансуванню сприяє імпорт з Європи. Водночас через наслідки обстрілів у деяких регіонах є ускладнення в системі передачі електроенергії.

"Графіки (відключень - ред.) можуть бути лише в районах збільшеного споживання", - зазначив заступник міністра.

Колісник також поінформував, що на прифронтових територіях 414 населених пунктів залишаються без енергопостачання внаслідок обстрілів.

Читайте також: Економія електрики та підвищення тарифу: Галущенко розповів про «енергетичні» перспективи

Крім того, речник "Харківобленерго" Володимир Скічко повідомив журналістам, що у Харкові застосовуються додаткові відключення через обмеження постачання електроенергії.

"У Харкові та передмісті частково застосовуються додаткові відключення, поза графіком, у звʼязку з уведеними обмеженнями на постачання електроенергіії з боку НЕК "Укренерго", - сказав він.

Як повідомлялося, 22 березня енергооб'єкти Харкова зазнали атаки ворога. Через руйнування інфраструктури місто живлять інші регіони.

5 квітня в Харківській області були знеструмлені 550 тис. абонентів, з них 330 тис. - у Харкові.

У Міненерго наголошували, що наразі не планується запровадження графіків відключень електроенергії по всій Україні; енергетики цілодобово працюють над відновленням об'єктів.

Фото: АТ “Харківобленерго”

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-