Запорізькі школи планують розпочати навчальний процес у змішаному форматі

Запорізькі школи планують розпочати навчальний процес у змішаному форматі

Укрінформ
У Запоріжжі найближчим часом мають запустити змішаний формат навчання у школах. Через часті тривоги уроки будуть в укриттях.

Про це повідомив у Телеграмі начальник Запорізької ОВА Іван Федоров, передає Укрінформ.

“40 тисяч дітей вже 2 роки навчаються онлайн. Під час повітряних тривог уроки припиняються. У середньому тривоги тривають понад 6 годин на добу. Якість освіти в таких умовах – під питанням”, - зазначив він.

За словами Федорова, перехід до змішаного формату ініціювали батьки. “Їхній запит – ввести змішаний формат і проводити базові предмети в офлайні одразу в укриттях”, - написав він, додавши, що директори шкіл підтримують ініціативу батьків.

Як додав Федоров, питання можливості запуску змішаного навчання обговорили разом з батьками школярів, директорами шкіл, обласним департаментом освіти, міською владою, Нацполіцією та ДСНС.

Рятувальники, поліцейські, міські служби інспектують школи, у яких укриття придатні до змішаної освіти.

Федоров уточнив, що процес запуску змішаної форми буде поступовим, із врахуванням побажань учасників освітнього процесу – дітей, батьків, освітян і безпекових служб.

Як повідомлялось, у Запоріжжі та Запорізькому районі навчання у більшості шкіл проходить дистанційно. Донедавна під час сигналу повітряної тривоги навчання припинялось. Батьки вийшли з ініціативою дозволити продовжувати навчання онлайн і під час тривог. Також розглядалося питання можливості переведення близько пів сотні шкіл, де є укриття, до змішаного формату навчання.

Крім того, як передавав Укрінформ, до нового навчального року у Запоріжжі задля безпеки дітей планують побудувати дві підземні школи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-