У харківській метрошколі навчаються вже понад 2,2 тисячі дітей

У харківській метрошколі навчаються вже понад 2,2 тисячі дітей

Укрінформ
У Харкові зараз проживають 56 тисяч школярів, із них майже 2200 – навчаються у метрошколі.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на дані міського департаменту освіти.

”Ми починали навчання з 1003 дітьми, сьогодні маємо майже 2200. На ”Університеті” – сім навчальних приміщень, на станції ”Перемога” – п'ять. Решта – ще на трьох станціях. Для всіх учасників навчального процесу створено безпечні умови, яких ми, на жаль, не маємо на поверхні. Приміщення заповнені. Тепер ми розглядаємо варіанти, як розширитися”, – розповів заступник директора міського департаменту освіти Валерій Шепель.

У метрошколі запроваджено "ротаційну" систему, що дає змогу охопити більше дітей: "діти, які приходять у метро в понеділок, навчаються зі своїми ж учителями у вівторок у дистанційному режимі, у середу – знову підземка і так далі", - пояснив посадовець.

Приміщення вдалося облаштувати на п’яти станціях (із 30 наявних у харківському метро). Всього є 19 кабінетів, що закріплені за 27 ліцеями, У метрошколі є всі класи, але найбільше перших – 27 із 109. Там навчається 610 дітей.

За даними Шепеля, загалом у харківських школах навчаються 108,3 тис. дітей, із них 56 тис. перебувають у Харкові. 75% учителів теж лишаються у місті.

Понад 700 дітей старшого дошкільного віку з січня у вихідні ходять у підземку на підготовчі заняття. "Це – виключно для тих дітей, які підуть до першого класу 1 вересня 2024 року", – наголосив Шепель.

Читайте також: У Харкові напрацьовують механізм відновлення роботи театрів

Як повідомлялося, станом на жовтень 2023 року в Харкові постійно проживали 53 тис. школярів.

У Харкові пошкоджені обстрілами 120 зі 184 шкіл. Чотири будівлі зруйновані повністю, це школи №№ 134, 46, 47 і 17.

33 школи, які були пошкоджені російськими ракетними ударами та артобстрілами у 2022 році, відновили.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-