До Програми життєстійкості залучені вже 143 громади

До Програми життєстійкості залучені вже 143 громади

Укрінформ
У пілотному проєкті Міністерства соціальної політики зі створення центрів життєстійкості беруть участь уже 143 громади по всій країні.

Про це повідомила пресслужба Мінсоцполітики, передає Укрінформ.

«8 березня ще 48 громад долучилися до пілотного проєкту Міністерства соціальної політики і відкриють для своїх жителів центри життєстійкості. Там люди безкоштовно зможуть отримати професійну допомогу, знайти опору та навчитися справлятися зі стресами і життєвими труднощами», - йдеться в повідомленні.

Лідерами за кількістю відкритих центрів є Київська та Івано-Франківська області. Віднедавна до проєкту долучилися громади на Сумщині та Кіровоградщині.

У планах Міністерства соціальної політики - щоб кожен мешканець громади мав доступ до такого центру і міг звернутися туди із будь-яким своїм запитом.

У міністерстві зазначають, що пріоритетним напрямком роботи простору є психосоціальна підтримка. Як-то: перша психологічна допомога, індивідуальні консультації, групові тренінги та заняття. Кожен може безкоштовно відвідувати активності центру, а також долучатися до волонтерських ініціатив і бути корисним своїй громаді.

Фахівці центрів життєстійкості попередньо проходять навчальні тренінги від партнерів проєкту - міжнародних фондів ВООЗ та ЮНІСЕФ. Методологія тренінгів передбачає засвоєння практичних навичок, які допомагають справлятися зі стресом і тривогою, адаптуватися до нових умов життя і відновлюватися, навіть за кризових умов. У окремому фокусі - розвиток батьківських компетентностей та відповіді на актуальні під час війни запитання батьків.

Читайте також: На Полтавщині виділили ₴8,3 мільйона на дитячу реабілітацію у 2024 році

Органи місцевого самоврядування можуть до переліку послуг Центру додати інші, затребувані місцевими жителями: правничу підтримку, консультації з питань зайнятості та інші.

Кожна територіальна громада України може долучитися до пілотного проєкту і створити такий простір. Єдина умова участі - виділити та утримувати приміщення.

Як повідомлялося, у Харківській області завдяки співпраці з ЮНІСЕФ вдалося створити десять цифрових освітніх центрів та 29 локацій для надолуження освітніх втрат.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-