На Полтавщині виділили ₴8,3 мільйона на дитячу реабілітацію в 2024 році

На Полтавщині виділили ₴8,3 мільйона на дитячу реабілітацію в 2024 році

Укрінформ
На дитячу реабілітацію з державного бюджету Полтавській області у 2024 році виділили ₴8,3 мільйона, торік ця сума становила ₴5,4 мільйона.

Про це повідомила Полтавська ОВА, передає Укрінформ.

"В області продовжуються заходи з реалізації бюджетної програми «Соціальний захист осіб з інвалідністю», відповідно до якої здійснюється відшкодування вартості реабілітаційних послуг для дітей з інвалідністю (постанова КМУ від 27.03.2019 № 309). На дитячу реабілітацію з державного бюджету Полтавській області у 2024 році виділено ₴8,3 мільйона, що дасть змогу надати послуги 420 дітям з інвалідністю", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що в попередньому році реабілітаційні послуги отримали 269 дітей на суму ₴5,4 мільйона. Послуги з реабілітації надаються безплатно у межах граничної вартості реабілітаційних заходів для однієї дитини, та визначаються за ступенем обмеження життєдіяльності і не можуть перевищувати: для дітей з І та ІІ ступенем обмеження - ₴16 тисяч; для дітей з ІІІ ступенем обмеження - ₴25 тисяч.

Реабілітаційну установу, в якій дитина проходитиме реабілітацію, обирає один із батьків чи законний представник дитини з інвалідністю.

Читайте також: В Україні особам з інвалідністю з дитинства та дітям з інвалідністю нададуть грошову допомогу від ООН

Як повідомляв Укрінформ, уряд погодив пропозицію Мінсоцполітики щодо запровадження додаткових заходів із соціальної підтримки осіб з інвалідністю з дитинства та дітей з інвалідністю.

Фото: Pexels

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-