Справу зрадника з Херсонської облради передали до суду

Справу зрадника з Херсонської облради передали до суду

Укрінформ
До суду передали обвинувальний акт щодо депутата Херсонської обласної ради за фактом державної зради та колабораційної діяльності.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Херсонська обласна прокуратура.

«За процесуального керівництва Спеціалізованої екологічної прокуратури Херсонської обласної та Херсонської окружної прокуратур скеровано до суду обвинувальний акт стосовно депутата Херсонської обласної ради за фактом державної зради та колабораційної діяльності», - йдеться у повідомленні.

Слідство встановило, що під час тимчасової окупації Херсонщини обвинувачений пішов на співпрацю з ворогом. Він перереєстрував у фіскальних органах РФ українське державне підприємство, що спеціалізується на розведенні риби, а також підконтрольні йому підприємства у галузі сільського та паливного бізнесу. Таким чином фігурант забезпечив надходження податків до бюджету країни-агресорки.

На території підконтрольних підприємств депутат розмістив військових РФ, та забезпечував їх усім необхідним.

Читайте також: ДБР передало до суду справу Рабіновича про держзраду

Окрім того, у вересні 2023 року він обрався депутатом від політичної партії країни-агресорки «Единая Россия» до так званої «Державної думи Херсонської області» створеної у тимчасово окупованих районах регіону.

У прокуратурі нагадали, що у рамках кримінального провадження було забезпечено передачу арештовано майна обвинуваченого вартістю понад 640 млн грн в управління Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами.

Як повідомляв Укрінформ, на понад 640 млн грн арештовано майна у депутата Херсонської облради, який перейшов на бік ворога та вступив до путінської партії «Единая Россия».

Читайте також: Справу Мураєва про держзраду передали до суду

Українські правоохоронці повідомили про підозру брату херсонського нардепа-зрадника Олексія Ковальова – Юрію. У 2020 році Юрія Ковальова було обрано депутатом Херсонської обласної ради.

У травні минулого року Юрій Ковальов, а також Данило Репілевський були виключені зі складу депутатської фракції «Слуга народу» у Херсонській обласній раді.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-