Справу Мураєва про держзраду передали до суду

Справу Мураєва про держзраду передали до суду

Укрінформ
Служба безпеки України завершила досудове розслідування і передала до суду справу керівника забороненої партії “Наш”, колишнього народного депутата Євгена Мураєва, причетного до підривної діяльності на користь РФ.

Про це повідомляє пресцентр СБУ, передає Укрінформ.

Фігурант використовував підконтрольний йому телеканал “Наш” для масового поширення кремлівської пропаганди в Україні.

За матеріалами СБУ обвинувальний акт скерований до суду.

Матеріали слідства підтверджують, що Мураєв задіяв власний медіаресурс для подачі викривленої інформації про внутрішню ситуацію в Україні і сприяв агресору у численних спробах дестабілізації суспільно-політичної ситуації в Україні напередодні повномасштабного вторгнення РФ.

У зв’язку з цим на початку лютого 2022 року проти телеканалу Мураєва були запроваджено санкції Ради національної безпеки і оборони.

Ініційовані СБУ експертизи підтвердили факти антиукраїнської діяльності Мураєва.

На підставі зібраних доказів колишній народний депутат обвинувачується за ч. 1 ст. 111 (державна зрада); ч. 1 ст. 161 Кримінального кодексу України (порушення рівноправності громадян залежно від їхньої расової, національної, регіональної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками).

Читайте також: ДБР передало до суду справу Рабіновича про держзраду

Мураєву загрожує до 15 років в'язниці з конфіскацією майна.

Як повідомляв Укрінформ, восени 2022 року правоохоронці провели серію обшуків за місцями проживання та в офісах Мураєва у Києві та виявили готівку в російських рублях, зброю, а також комп’ютерну техніку і мобільні телефони із доказами злочинних дій.

25 липня 2023 року СБУ заочно повідомила Мураєву про підозру.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-